Gündem

Ankara Valiliği'nden "Unutma, Yüzleş 1915" paneline "uygun görülmedi" engeli

Halkların Demokratik Kongresi'nin yapacağı paneli Ümit Özdağ da hedef aldı

24 Nisan 2023 15:38

Halkların Demokratik Kongresi’nin düzenlemek istediği, “Unutma Yüzleş 1915” isimli panel,  Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın hedef göstermesinin ardından Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

Valilik, “güvenlik ve kamu esenliği” gerekçesiyle panel de dahil tüm etkinlikleri "uygun görmediğini" duyurdu. 

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“24 Nisan Pazartesi günü sözde Ermeni soykırımı ile ilgili çeşitli kurum, STK ya da gerçek kişiler tarafından, ilimizin muhtelif yerlerinde/salonlarında, toplumsal hassasiyet ve duyarlılık içeren panel, söyleşi ve basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüş,  huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla uygun görülmemiştir. Emirlere uyulmaması durumunda gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır.”  

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Ankara Eş Sözcülüğü, paneli ileri bir tarihe erteleme kararı aldıklarını bildirdi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

“Tamamen ifade özgürlüğü kapsamında maddi gerçeğin ortaya çıkmasına ışık tutacak bilimsel bir panele , sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa, şiddete davet eden çağrılar yapılmaktadır. Ayrıca, suç işlemeye yönelik bu çağrılar başta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve başka kişilerce yaygınlaştırılmaktadır. Bu kişilerce yaratılmaya çalışılan provokasyonların önüne geçmek adına, düzenleyeceğimiz “Unutma, Yüzleş 1915” başlıklı paneli ileri bir tarihe erteliyoruz.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, panele saatler kala Ankara Valiliği'nin paneli yasaklaması gerektiğini Twitter hesabından yazmıştı.