Gündem

Ankara Eğitim Platformu, 23 Nisan'da Hatay'daki depremzede çocuklarla buluşacak

20 Nisan 2023 17:31

Ankara Eğitim Platformu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda "Adım bugüne çocuk yarına umut" etkinliği kapsamında deprem bölgesindeki çocuklarla buluşmak üzere Hatay'a gidecek.

Ankara Eğitim Platformu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerden etkilenen öğrenci ve öğretmenler ile birlikte  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak üzere, Hatay'a gidecek. Platform Başkanı İbrahim Gündüz, "Bayramlar birlik ve beraberlik duygusuyla yerini bulur. Bu yıl 23 Nisan günü hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı hem de Ramazan Bayramının üçüncü gününü kucaklıyor. Ülkemiz büyük bir acı yaşadı, çocuklarımız da ne yazık ki bu sürecin bir parçası oldular. Bu büyük acılardan, kayıplardan, kaygılardan sonraki ilk bayram. Biz de yanlarında olarak yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik. Bayramlaşmak için bir arada olmak gerekiyor, biz de bunun için Çocuk varsa umut var sloganıyla umutları yeşertmek üzere yola çıktık" diye konuştu.

"Geleceğe dair atacakları adımlarda yol gösterici olmaya çalışacağız"

Kutlama programı hakkında bilgi veren Gündüz sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayacak olan törene bölgede bulunan her iki çadır kentteki öğrencilerimiz katılacak. Çocuklarımızın günün anlam ve önemine dair şiir ve konuşmalarının ardından, Platform okullarımızın her biri alanında uzman öğretmenleri eşliğinde origami, yüz boyama, dans gibi sportif ve sanatsal aktiviteler ile etkinliklerimiz başlayacak. Kutlama kapsamındaki tüm bu etkinlikler ile gün boyu çocuklarla vakit geçirerek, bayramın keyfini doyasıya yaşatabilmeyi diliyoruz. Onlarla kuracağımız bu bağ ile iletişimin daha sonra da devamını hedefleyerek geleceğe dair atacakları adımlarda yol gösterici olmaya çalışacağız."

"Bugün hepimizin adı çocuk"

Çocuklara bugünün anlamını en güzel şekilde hissettirebilmek adına yola çıktıklarını belirten Gündüz, "Bugünün tek öznesi çocuklarımız. Bugün her şey çocuklarımıza özel, bugün hepimizin adı çocuk. Onlar için özel hazırlanan yiyecek içecek stantları, alana kurulacak büyük seyyar oyun parklarının yanı sıra günün coşkusunu sürprizlerle buluşturacak her biri için özenle hazırlanmış hediyelerimiz olacak. Projeye destek veren çocuk edebiyatının güçlü kalemlerinden Şermin Yaşar'da bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olacak ve kitaplarını çocuklar için imzalayıp hediye edecek. Üyelerimizin desteğiyle, özellikle sınava hazırlanan çadır kurslarda eğitim alan öğrencilerimize yönelik yardımcı kaynaklar da hediye edilecek. Okullarımızın büyük desteği, projeye katkı sağlayan öğretmenlerimizin üstün fedakarlıkları ve bölgede görev yapan gönüllü ve görevli tüm yetkililerimizin iş birliğiyle hepimiz unutulmaz bir gün yaşayacağız ve depremin yıkıcı etkisinin izlerini çocuklarımızın umutlarıyla sileceğiz. Katkı veren her bir destekçimize ve gönüllümüze sonsuz teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Veli, öğrenci ve öğretmenlerin bir araya gelerek hazırladığı dört tır malzemeyi deprem bölgesi destek faaliyetleri kapsamında bölgeye gönderen platform, misafirogrenci.org projesi ile 1500 öğrenciye okullarında eğitim imkanı tanımıştı.