Gündem

Ekşi Sözlük'te şehit paylaşımlarına soruşturma; sosyal medyada 1 kişiye gözaltı kararı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 askerin şehit olduğunu duyurmuştu

24 Aralık 2023 11:31

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Ekşi Sözlük" isimli sosyal paylaşım sitesinde, şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada şehit paylaşımı yapan bir kişi hakkında gözaltı kararının verildiğini aktardı. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlerimize yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatılmıştır." bilgisi verildi.

Bakan Tunç'tan açıklama

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - MSB'den açıklama: 6 asker daha şehit oldu

TIKLAYIN - Şehit sayısı 12'ye yükseldi: Siyasilerden art arda başsağlığı mesajları...

TIKLAYIN -12 şehit için "milli yas" çağrısı