Gündem

Anadolu Efes CEO'su Can Çaka görevinden ayrılıyor, yerine Onur Altürk atandı

Anadolu Efes: Sayın Can Çaka başka bir kariyer fırsatını değerlendirmek üzere şirketimizdeki görevinden ayrılmaya karar vermiştir. Can Bey'in öncü liderliği şirketimizin gelişmesi ve yenilikçi bir yol izlemesiyle endüstride unutulmaz bir iz bırakmıştır. Kendisinin sonsuz özverisi, bize yıllar boyunca ilham kaynağı olacak bir liderlik mirası bırakmaktadır

Anadolu Efes Bira Grubu Başkanlığı ve İcra Başkanlığı görevinden ayrılan Can Çaka (solda) ve yerine atanan Onur Altürk

08 Şubat 2024 01:12

T24 Ekonomi

Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) Can Çaka görevinden ayrılıyor. Anadolu Efes'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Çaka'nın yerine Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Onur Altürk atanacak.

Anadolu Efes CEO'su Çaka, 1 Mart tarihi itibarıyla görevinden ayrılacak. KAP'a yapılan açıklamada, "Çaka'nın başka bir kariyer fırsatını değerlendirmek üzere Anadolu Efes CEO'luğu görevini bırakmaya karar verdiği" bildirildi.

Can Çaka'nın yerine 2022 yılından beri Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olan Onur Altürk, Altürk'ün yerine de Turgay Keskin atandı.

Anadolu Efes'ten KAP'a yapılan 'özel durum açıklaması' şöyle:

"Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak görev yapmakta olan Sayın Can Çaka başka bir kariyer fırsatını değerlendirmek üzere şirketimizdeki görevinden ayrılmaya karar vermiştir. Bu değişiklik, 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecektir. Can Bey'in öncü liderliği şirketimizin gelişmesi ve yenilikçi bir yol izlemesiyle endüstride unutulmaz bir iz bırakmıştır. Kendisinin sonsuz özverisi, bize yıllar boyunca ilham kaynağı olacak bir liderlik mirası bırakmaktadır.

Aynı tarih itibarıyla, Sayın Çaka'nın yerine mevcut durumda Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü görevini yürütmekte ve etkin liderliğiyle Türkiye bira işimizi daha yüksek başarı ve yenilik seviyelerine taşımış olan Sayın Onur Altürk atanacaktır.

Coca-Cola İçecek'te ("CCI") Müşteri ve Ticari Operasyonlar Direktörü olarak görev alan Sayın Tugay Keskin de aynı tarih itibari ile görevinden ayrılarak, Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak atanacaktır. Sayın Tugay Keskin'in CCI'deki deneyimi, operasyonumuza değerli bir bakış açısı ve uzmanlık kazandıracak, Türkiye bira işimizin kurumsal yeteneklerini ve büyüme potansiyelini daha da artıracaktır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olan Sayın Onur Altürk, mesleki kariyerine 1998 yılında Turkcell'de Finansal Kiralama ve Satınalma Uzmanı olarak başlamıştır. 2002-2005 yılları arasında Aria ve Avea'da sırasıyla Satış Pazarlama Uzmanı ve Pazarlama Etkinlik Kıdemli Uzmanı ve 2005-2015 yılları arasında Fritolay 'de Ticari Pazarlama Uzmanı, Kanal Geliştirme Müdürü, Ticari Pazarlama ve Horeca Müdürü, Satış Geliştirme ve Tanzim Teşhir Müdürü, Satış Planlama Müdürü, Bölge Satış Müdürü, Satış Operasyon, Geliştirme ve Yetkinlik Müdürü ve Satış Strateji ve Satış Denetim Kıdemli Müdürü olarak görev almıştır. Sayın Onur Altürk Anadolu Efes ailesine katılmadan önce 2015-2018 yılları arasında PepsiCo'da Geleneksel Kanal Satış Direktörü olarak görev yapmıştır. 2018-2022 yılları arasında Anadolu Efes Türkiye operasyonlarının Satış Direktörlüğü pozisyonunu yürütmüştür. Sayın Onur Altürk, 1 Ocak 2022 tarihinden beri Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Sayın Tugay Keskin, CCI'a 1993 yılında katılmış, 2007 yılına kadar Türkiye satış fonksiyonunda farklı pozisyonlarda yöneticilik yapmıştır. 2007-2011 yılları arasında Türkiye Satış Direktörlüğü ve 2011–2014 yılları arasında Türkiye Ticari Direktörlüğü görevlerini yürüten Keskin, 2014–2016 yılları arasında Coca-Cola İçecek Ticari Mükemmellik Direktörü olarak görev yapmıştır. 2017 - 2018 yıllarında Türkiye Genel Müdürü 2019-2020 yılında ise CCI Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü görevini yürüten Keskin, 2020-2023 tarihleri arasında CCI Operasyonlar Direktörü olarak çalışmıştır. 1 Mart 2023 tarihinden beri CCI Müşteri ve Ticari Operasyonlar Direktörü olarak görev almaktadır."

Can Çaka kimdir?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1994 yılında mezun olan Can Çaka, 1998 yılında ODTÜ'de MBA programını tamamladı.

Mesleki kariyerine 1994 yılında başladı, 'iş analisti ve sistem mühendisi' olarak çeşitli şirket ve projelerde görev aldı. Aralık 1997’de Anadolu Efes ailesine katıldı, 2000 yılına kadar Yurt Dışı Bira Başkanlığı’nda uzman, 2000-2001 arasında Efes Ukrayna Mali ve İdari İşler Müdürü, 2001-2005 arasında Efes İçecek Grubu Strateji ve İş Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı.

2005-2008 arasında Efes İçecek Grubu Strateji ve İş Geliştirme Direktörü, 2008-2012 arasında Efes Bira Grubu Mali İşler ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü olarak Anadolu Efes kariyerine devam etti.

2013-2018 yılları arasında Anadolu Grubu Mali İşler Başkanı olarak görev alan Çaka, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Anadolu Efes Bira Grubu Başkanlığı ve Anadolu Efes CEO’luğu görevini sürdürüyordu.

Birleşmiş Milletler’in (UN) sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda iş dünyasında iklim krizi ile mücadele ve kalkınma alanlarındaki çabalara katkı sağlamak için çalışan Can Çaka, UN Global Compact Türkiye ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin yönetim kurullarında da gönüllü olarak görev aldı.