Dünya

Amerikan basını: Joe Biden, Netanyahu'ya "g.tün teki" dedi

Joe Biden geçen hafta İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanını da "aşırı" olarak nitelendirmişti

12 Şubat 2024 15:53

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan özel görüşmelerinde "bu adam" ve "g.tün teki" şeklinde bahsettiği iddia edildi. 

ABD merkezli NBC kanalına konuşan bazı kaynaklar, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'deki askeri harekâtı nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya hayal kırıklığına uğradığını ve kapalı kapılar ardından Netanyahu'yu küçümsediğini iddia etti. Kaynaklar, Biden'ın İsrail Başbakanı'ndan "bu adam" diye bahsettiğini ve son zamanlarda ona en az üç kez "g.tün teki" dediğini ileri sürdü. 

NBC'ye konuşan kaynaklardan biri ABD Başkanı Biden'ın Gazze'deki harekâta bakışıyla ilgili olarak "Artık yeter, diye düşünüyor" dedi.

NBC News'in kaynaklara dayandırdığı haberine göre; Biden, İsrail Başbakanı ile yaptığı özel görüşmelerde ondan sadece "bu adam" diye bahsetti ve son zamanlarda en az üç kez ona "g.tün teki" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi iddiaları reddetti

Ancak ABD Ulusal Güvenlik Konseyi kaynakların açıklamalarına karşı çıkarak, bazı konulardaki anlaşmazlıklara rağmen iki liderin "kamuoyu önünde ve özelde saygılı, onlarca yıllık bir ilişkisi" olduğunu söyledi.

Joe Biden geçen hafta İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanını da "aşırı" olarak nitelendirmişti.