Gündem

Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'i yaralayan şüpheli 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı

Savcı, korner direğini silah saydı

28 Kasım 2022 17:08

İzmir'de, Göztepe ve Altay arasında oynanan maçta, sahaya atlayıp, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrağı direğiyle saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Göztepe taraftarı M.N.A., sevk edildiği adliyede savcıya ifade verdi. İfadesinde olay anında alkollü olduğunu, belirten Aydın, "Bir anda kendimi kaybettim. Olayı hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. M.N.A., kasten öldürmeye teşebbüsten tutuklandı.

İzmir derbisinde Altay kalecisi Ozan Evrim'e korner direği ile vuran şahıs, kasten öldürmeye teşebbüsten tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Savcı, korner direğini silah saydı.

Cumhuriyet savcısı mahkemeye sevk yazısında şüpheli Nihat Aydın’ın, Altay kalecisi Ozan Evrim’in hayatı bölgesi olan kafasının arka ve ense kısmına öldürmeye elverişli bir ‘silahla’ birden fazla kez vurduğu ve eylemine çevredekilerin engellemesi üzerine son vermek durumunda kaldığını vurguladı. Aydın, sevk edildiği mahkemede ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu? 

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakada Altay tribünlerinden Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme fişek atılması sonucu yaralananların olduğu ihbarı üzerine 2 ambulans sahaya girmiş, müsabaka 22. dakikada durmuştu. Bu sırada bir Göztepe taraftarının, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurmasının ardından müsabaka tatil edilmişti. Çıkan olaylarla ilgili 21 kişi de gözaltına alınmıştı.

TIKLAYIN | Olaylı Göztepe- Altay derbisinde ambulans şirketi hakkında idari soruşturma

TIKLAYIN - Taraftarın yüzüne işaret fişeği atıldığı, Altay kalecisinin direkle darbedildiği maçın ardından olaylar stat dışında devam etti

TIKLAYIN | Göztepe - Altay maçı çıkan olaylar nedeniyle ertelendi, saldırıya uğrayan kaleci ve taraftar tedavi altına alındı; saldırılarla ilgili 21 kişi yakalandı

TIKLAYIN | Olaylı maçtan kareler