Spor

Alperen Şengün'ün parkeye dönüş tarihi belli oldu

Rockets'ın Batı Konferansı'ndaki Play-In mücadelesinde önemli bir eksiklik yaşayacağı vurgulanıyor

13 Mart 2024 08:37

NBA'de Houston Rockets'ın parlayan yıldızı Alperen Şengün, geçtiğimiz günlerde Sacramento Kings ile oynanan maçın sonlarına doğru sakatlık yaşadı. Maçın bitimine 40 saniye kala bir hücum sırasında blok yapmaya çalışırken ayağını burkarak sakatlanan Şengün, maçı tekerlekli sandalye ile terk etmek zorunda kaldı. Çok üzgün olduğu görülen Alperen, bu maçta 14 sayı, 6 ribaunt, 2 asist ve 2 top çalma istatistikleriyle oynadı. Houston Rockets, maçı 112-104 kazandı.

TIKLAYIN - Alperen Şengün'e nazar değdi; parkeyi tekerlekli sandalye ile terk etti

Büyük sakatlığın kıyısından döndü

Milli basketbolcu, MR sonucuna göre ciddi bir bağ yırtığı ya da kırık olmaksızın ayak bileğinde burkulma ve dizinde morarma teşhisiyle karşılaştı. ESPN'in haberine göre, potansiyel olarak sahalardan uzun süre ayrı kalabileceği endişesi taşıyan büyük bir sakatlıktan son anda kurtulduğu belirtildi.

Tedavi sürecinin olumlu ilerlemesi halinde, oyuncunun Nisan ayında normal sezonun sonlarına doğru tekrar oynaması bekleniyor. Ancak, pivot pozisyonundaki oyuncunun sezonu tamamen kaçırması halinde, Rockets'ın Batı Konferansı'ndaki Play-In mücadelesinde önemli bir eksiklik yaşayacağı vurgulandı.