Gündem

Alparslan'ın inanılmaz yaşam yolculuğu: 28 yılda 26 kaza

"Halbuki sakin ve kendi halinde bir insanım"

11 Mart 2024 08:56

Kayseri'de su tesisatçısı olarak çalışan Alparslan Erdoğan, hayatı boyunca tam 28 yılda 26 kez kaza geçirdi. Hayatının ilk tehlikesiyle, doğumundan sadece bir hafta sonra yanan beşiğiyle karşı karşıya kaldı.

Kayseri'nin Bünyan İlçesi'ne bağlı Samağır Köyü'nde doğan Erdoğan, henüz bir haftalıkken yaşadığı trajik bir olayla hayatına zorlu bir başlangıç yaptı. Ağabeyinin kibriti beşiğine atması sonucu alev alan beşikte ciddi yanıklarla yaralandı ve bu olay, O'nun hayatının birinci kazası oldu.

Gençlik yıllarında bir fabrikada çalışırken üzerine çöken 10 katlı iskelenin neden olduğu bel kırığı, bir yıl boyunca hareketsiz yatmasına sebep oldu. Erdoğan'ın hayatı, mermiyle oynarken, demir saplanması, kuyuya düşme, yüksekten düşmeler ve traktör kazası gibi pek çok talihsiz olayla dolu.

"Öldürmeyen Allah öldürmüyor"

Bu serüvenleri, adeta "pişmiş tavuğun başına gelmeyenler"i yaşayan bir insanın hikayesi olarak anlatan Alparslan Erdoğan, başına gelenleri Sabah Gazetesi'ne anlattı; "Bir kez üzerime kalorifer peteği düştü. Bir kez matkapla parmağım delindi. İki kez trafik kazası geçirdim, İnşaatlarda 8 kez iş kazası sonucu kesi yaralanmalarım oldu.

3 kez kafam taşla yarıldı. Askerde ayak bileğim kırıldı. Neredeyse hayatımın her yılında bir kaza geçirdim. Şuanda 28 yaşındayım. Bu 28 yılda 26 kez ölümden döndüm. Halbuki sakin ve kendi halinde bir insanım. Neden bunlar başıma geliyor anlamdım. Demek ki öldürmeyen Allah öldürmüyor."