Dünya

Almanya'da ülke çapındaki protestolar nedeniyle uçuşlar durduruldu

İşçi sendikası yaptığı açıklamada, "Hava trafiğinde güvenlik bedava sağlanmaz" dedi

01 Şubat 2024 13:15

T24 Dış Haberler

Frankfurt başta olmak üzere, Almanya'nın birçok büyük kentindeki havalimanında güvenlik personelinin protesto ve iş bırakma eylemlerinin ardından uçuşlar durduruldu. 

İşçi sendikası Verdi'nin çağrısıyla başlayan 24 saatlik grev, son haftalarda ülkenin ulaştırma sektörünü felç eden bir dizi endüstriyel eylemin sonuncusu olarak görüldü. 
 
Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Stuttgart da dahil olmak üzere Almanya'nın en büyük havalimanlarının uçuş iptalleri açıklamasının ardından, yaklaşık 200 bin yolcunun ve bin 100'den fazla uçuşun iptalinden ve gecikmesinden etkileneceği bildirildi. 
 
Genel müdür Ralph Beisel, "Almanya'da neredeyse her gün mobiliteye ve ekonomiye zarar veren grev çağrıları görüyoruz. Bunun durdurulması gerekiyor" dedi.
 
Verdi'nin baş müzakerecisi Wolfgang Pieper yaptığı açıklamada, "Hava trafiğinde güvenlik bedava sağlanmaz" dedi. Sendikanın, sektördeki 25 bin işçi adına saat başına 2,80 euro ücret artışı ve fazla mesai ücreti talep ettiği belirtildi. 
 
Geçen hafta Alman tren makinistleri, ülkenin yollarını kapatan Alman çiftçilerin ülke çapındaki protestolarının ardından bugüne kadarki en uzun demiryolu grevini gerçekleştirdi.  
 
Cuma gününden itibaren, eylemin Bavyera hariç tüm federal eyaletlerde toplu taşımayı durdurması bekleniyor.