Gündem

Almanya'da 4 yaşındaki çocuğunu Hamburg Havalimanı'nda rehin alıp ateş saçan Türk vatandaşı, gözaltında

Hamburg Havalimanı'ndan yapılan açıklamada da havalimanın bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağı belirtilerek, yolcuların havalimanına gelmemesi istendi

05 Kasım 2023 12:46

Güncelleme: 05 Kasım 2023 18:39

Hamburg polisinden yapılan açıklamada, Hamburg Havalimanı'nda dün yerel saatle 20.00 civarında 4 yaşındaki kızının da bulunduğu aracıyla kapıyı kırarak aprona giren, havaya iki el ateş eden ve aracının camından molotofkokteyli fırlatan silahlı kişinin neden olduğu "rehine olayının" sona erdiği, kızıyla birlikte aracından inen şüphelinin direnmeden gözaltına alındığı ve kızın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Almanya'da 35 yaşındaki bir Türk vatandaşı, velayet tartışmasının ardından 4 yaşındaki çocuğunu Türkiye'ye getirmek istedi. Baba aprona araçla dalarak etrafa ateş açtı. 

Federal Polis Sözcüsü Thomas Gerbert, Hamburg Havalimanı'nda silahlı bir kişinin, dün yerel saatle 20:00 civarında aracıyla kapıyı kırarak aprona girdiğini açıkladı.

Zanlının silahıyla havaya 2 kez ateş ettiğini ve 2 molotof kokteyli fırlattığını belirten Gerbert, Hamburg Havalimanı’nda uçak trafiğinin durdurulduğunu ve çok sayıda polisin olay yerinde olduğu bilgisini paylaştı.

"Velayet anlaşmazlığı"

Hamburg polisinden yapılan açıklamaya göre araçta 1’i çocuk 2 kişi bulunuyor. Olayın velayet anlaşmazlığından kaynaklandığı iddia edilirken bunun bir rehin alma olayı olduğu kaydedildi.

Açıklamada polisin müzakere grubunun gece boyuna araçtakilerle temasta olduğu aktarıldı.

Havalimanı kapatıldı

Hamburg Havalimanı'ndan yapılan açıklamada da havalimanın bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağı belirtilerek, yolcuların havalimanına gelmemesi istendi.

Bild gazetesinin haberine göre 4 yaşındaki kızını rehin alan 35 yaşında baba Türkiye'ye gitmek istiyor.

Aşağı Saksonya eyaletinde yaşayan baba, aracıyla Hamburg Havalimanı'na gelmeden önce anne, polisi arayarak eşinin çocukla birlikte havalimanına gittiğini haber verdi.