Kültür-Sanat

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Orhan Pamuk'la Masumiyet Müzesi'nde

Steinmeier'in ziyareti sırasında müzenin karşısındaki antikacı dükkanına, Almanca "Sayın Federal Başkan, Gazze'deki katliamı durdurun" yazılı döviz asıldı, yüksek sesle "Leve Palestina" (Yaşasın Filistin) şarkısı çalındı

22 Nisan 2024 22:07

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yazar Orhan Pamuk ile Masumiyet Müzesi'ni ziyaret etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye-Almanya Dostluk Anlaşması'nın 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı resmi ziyaretinin ilk durağı İstanbul oldu. Steinmeier’in Cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı ilk ziyaret, Almanya ile üst düzeyli temasların devamlılığı ve ikili ilişkilere karşılıklı atfedilen önemin göstergesi olarak görülüyor.

Almanya Büyükelçiliğinin Tarabya'daki tarihi yazlık rezidansında, iş dünyası, gazeteci, siyasetçi ve spor dünyasından isimlere davet verdiği davette 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile görüşen Steinmeier, Tarabya'daki davet programının ardından Beyoğlu'ndaki Masumiyet Müzesi'ne geldi.

Burada kendisini kapıda karşılayan yazar Orhan Pamuk ile bir süre sohbet eden Steinmeier, sonra müzeyi gezdi.

Antikacı dükkânından protesto

Ziyaret sırasında, müzenin karşısındaki antikacı dükkanın Camına Filistin ve Türk bayrağı asılan dükkanda, Almanca "Sayın Federal Başkan, Gazze'deki katliamı durdurun" yazılı döviz asıldı. Steinmeier'in müzeye gelişi sırasında dükkandan, yüksek sesle "Leve Palestina" (Yaşasın Filistin) şarkısı çalındı.

Steinmeier, yaklaşık 1 saat süren ziyaretinin ardından müzeden ayrıldı.

TIKLAYIN - Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier için ney çalan müzisyen Burcu Karadağ: Vize sorununu anlattım, baktı ki benden kurtuluş yok, 'Çözün bu işi' dedi!

TIKLAYIN - Fotoğraflarla 10 yıl sonra ilk ziyaret: Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya’ya iş göçünün başladığı noktada karşılandı

TIKLAYIN - Almanya Cumhurbaşkanı Steinmer, Türkiye'de: Almanya ve Türkiye 100 yıldır birbirlerine sıkı sıkıya bağlı

TIKLAYIN - Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da: Sirkeci Garı ziyareti sırasında protesto edildi

Sirkeci'de de protesto edilmişti

Steinmeier'in Sirkeci Garı'ndaki ‘Gurbette Hasret’ sergisini ziyareti sırasında bir grup Almanya'nın Filistin politikasını protesto etmiş, soykırım suçlusu katil Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler gözaltına alınmıştı

 

Programda ne var?

Gezisinin ikinci gününde Antep'te depremzedeler için sığınma evi ile inşasını Almanya'nın desteklediği bir okulu ziyaret edecek Steinmeier'in burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılması öngörülüyor. Steinmeier'in 24 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Ankara Üniversitesi'ni de ziyaret etmesi planlanan Steinmeier ayrıca Anıtkabir'e ziyarette bulunacak, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak. Steinmeier'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la da bir araya gelmesi öngörülüyor.