Politika

Almanya Cumhurbaşkanı, Erdoğan'ın davetiyle Ankara'ya geliyor: Steinmeier, Özel ve Yavaş'la da görüşecek

24 Nisan 2024 01:04

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile Ankara'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Steinmeier'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanacağı belirtildi.

Resmi görüşmelerde; Türkiye ve Almanya ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alınacağı, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi için yapılabilecek şeylerin değerlendirileceği bildirildi. Görüşmelerde ayrıca, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve bölgedeki son durum, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaştaki son gelişmeler, Türkiye- Avrupa Birliği ilişkileri, küresel ve bölgesel konuların görüşüleceği aktarıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Steinmeier tarafından Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinde kabul edilecek. Steinmeier daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la da bir araya gelecek.

Yavaş ve Steinmeier, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ndeki etkinlikte görüşecek.

TIKLAYIN - Fotoğraflarla 10 yıl sonra ilk ziyaret: Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya’ya iş göçünün başladığı noktada karşılandı

TIKLAYIN - Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier için ney çalan müzisyen Burcu Karadağ: Vize sorununu anlattım, baktı ki benden kurtuluş yok, 'Çözün bu işi' dedi!

TIKLAYIN - Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da: Sirkeci Garı ziyareti sırasında protesto edildi