Gündem

Ali Yerlikaya: Su uyur FETÖ uyumaz, kılıktan kılığa giren bu ihanet yapılanmasının kökünü kazıyoruz

"Zehir tacirleriyle teröristleri eş değer görüyoruz"

15 Mart 2024 06:49

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ operasyonlarının hâlâ bu kadar çok olmasının sebebini, “Su uyur FETÖ uyumaz, kılıktan kılığa giren bu ihanet yapılanmasının kökünü kazıyoruz” diyerek açıkladı

Yerlikaya, Sözcü’den İpek Özbey’e konuştu. Göreve geldiğinden bu yana birbiri ardına gerçekleştirilen operasyonlar doğrultusunda bu kadar çeteleşmenin ve suçlu insanın Türkiye’ye nasıl girdiğine ilişkin soruya, organize suç örgütleriyle ilgili son verileri paylaşarak yanıt verdi:

“Organize suç örgütleri ile ilgili son verileri sizinle paylaşmak istiyorum, 1.088 operasyon, 7.228 gözaltı, 2.606 tutuklu, 1.527 adli kontrol, 401 Organize Suç Örgütü (çetesi) çökertildi. Bunların 15’i uluslararası, 33’ü ulusal, 65’i bölgesel ve 288’i yerel suç örgütleri. Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere asla göz açtırmayacağız. Ülkemizi organize suç örgütlerinden, çetelerden temizlemeye kararlıyız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve biz İçişleri Bakanlığı olarak gri liste konusunda çok uyumlu çalışıyoruz. İnşallah bu listeden çıkacağız.”

Göreve geldiği dönemde FETÖ’ye yönelik; 4.130 operasyon gerçekleştirdiklerini, 6 bin 260 şüphelinin gözaltına alındığını bin 312’sinin tutuklanırken, bin 290’ı hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıklayan Yerlikaya, Türkiye’deki uyuşturucu sorununa da değindi.

“Uyuşturucuya karşı temel yaklaşımımız 'Türkiye’nin uyuşturucu için ulaşılmaz ve yasaklı bölge olmasını' sağlamak. Göreve geldiğimiz günden beri diyoruz ki: Zehir tacirleriyle teröristleri eş değer görüyoruz. Bizim nezdimizde terörist ne ise uyuşturucu satıcısı da odur” diyen Yerlikaya, şu bilgileri aktardı:

“Bakın, 1 Haziran 2023-25 Şubat 2024 tarihleri arasında, uyuşturucuya yönelik TCK-188 (imalat ve satış) kapsamında 30.029 operasyon düzenledik. TCK-190 (kullanımla ilgili) kapsamında olay sayısı 180.034. Bu operasyonlar sonucu 256.358 şahıs gözaltına alındı. Bunların 23.607’si tutuklandı, 10.017’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Uyuşturucuyla mücadele noktasında; Bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Burada önemle altını çizmemiz gereken bir projemiz var: NARVAS; uyuşturucuya karşı verilen mücadelede çok büyük bir önem taşıyor.”