Yaşam

Ali İsmail Korkmaz, doğum gününde Antakya'da düzenlenecek "Barış Koşusu" ile anılacak

Tarih kokan sokaklar kardeşliğe, dostluğa, birlikteliğe koşanlarla dolacak

13 Şubat 2019 18:36

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Hatay Barış Koşusu, 17 Mart 2019’da ikinci kez gerçekleşecek. Bir koşunun çok daha ötesinde olan Hatay Barış Koşusu’na katılanlar, tarih kokan sokaklarda koşmanın keyfini yaşayacak ve leziz Antakya mutfağını deneyimleme fırsatı yakalayacak. Barış için bir araya gelen misafirler, Ali İsmail Korkmaz’ı doğum gününde anacak. 

Ali İsmail Korkmaz Vakfı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, bu yıl ikincisi gerçekleşecek Hatay Barış Koşusu’nda 10 km’lik parkurun yanı sıra 4 km’lik Halk Koşusu da yer alıyor.

Tarih kokan sokaklarda koşulacak

Antakya Parkı'ndan başlayıp 'dünyada ışıklandırılan ilk cadde' unvanını taşıyan Kurtuluş'tan geçecek olan koşu, Asi Nehri'nden Habib-i Neccar'a uzanan büyüleyici parkurunda katılımcıları medeniyetlerin zenginliğine taşıyacak. Tarih kokan sokaklar kardeşliğe, dostluğa, birlikteliğe koşanlarla dolacak.

Geçtiğimiz sene yaklaşık 750 kişinin katıldığı Hatay Barış Koşusuna bu sene 1.500 kişinin katılması bekleniyor.

Hatay, 'Düşlerinde Özgür Dünya' olanları, yepyeni bir coğrafyada kendi sınırlarını aşarak daha da özgürleşmek isteyenleri bekliyor. Başvuru için son tarih 14 Mart 2019.

Kayıt ve daha detaylı bilgi için: www.bariskosusu.com