Gündem

Aleyna Eroğlu'nun şiddet iddiasıyla şikâyetçi olduğu futbolcu Batuhan Karadeniz'in 4,5 yıla kadar hapsi isteniyor

31 Ocak 2024 10:52

Sosyal medya fenomeni Aleyna Eroğlu’nun şiddet gördüğü iddiası üzerine iki yıl birlikte olduğu eski sevgili futbolcu Batuhan Karadeniz hakkında 4,5 yıla kadar hapis istendi. Davayla ilgili hazırlanan iddianamede Karadeniz'in çeşitli tarihlerde küfür içerikli tehdit mesajları yer aldı.

Eroğlu, sosyal medya hesabından videolar yayınlayarak iki yıl birliktelik yaşadığı ve ayrıldığı futbolcu Batuhan Karadeniz tarafından darp edildiğini anlatmıştı. Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre, şikâyetçi olan Eroğlu ifadesinde, Karadeniz'den yaklaşık 1 ay önce ayrıldığını belirterek "Kendisine sevgili olduğumuz dönemde parça parça 300 bin TL para verdim. Sonra paramı almak için ona ulaşmak istedim fakat ulaşamadım" dedi. Eroğlu, ifadesine göre Karadeniz'in bulunduğu otele gitmiş ve orada şiddet görmüştü. Eroğlu yaşananları şöyle anlattı:

21 Mart'ta 04.00'te Karadeniz sosyal medya canlı yayın açtı. Ben de bulunduğu otele paramı istemek için gittim. Kapıyı çaldım, açtı. Açar açmaz tokat attı, boğazımı sıktı. Kapıyı kapatırken sağ kolumu kapıya sıkıştırdı."

Hazırlanan iddianamede, tarafların alacak verecek meselesi yüzünden önce telefon sonra da yüz yüze tartıştıkları ve darp olayının yaşandığı belirtildi. İddianamede Karadeniz'in çeşitli tarihlerde WhatsApp üzerinden Eroğlu'na sinkaflı küfürler ettiği ve Eroğlu'nu tehdit ettiği mesajlar, darp raporu ve kamera kayıtları da yer aldı.

Tarafların uzlaştırmaya yönlendirildiği fakat uzlaşmadıkları belirtilen iddianamede Karadeniz'e 'Zincirleme tehdit' ve 'Kadına karşı basit yaralama' suçlarından 1 yıl 2 aydan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.