Dünya

Aleksandr Dugin, kızına düzenlenen suikast hakkında konuştu: Ukrayna'daki Nazi rejiminin işi olduğundan eminim

"Bizi ve halkımızı bu tür dayanılamaz darbeler bile yıkamaz"

22 Ağustos 2022 17:58

Rusya lideri Vladimir Putin’in çevresinde etkili bir isim olduğu bilinen ünlü düşünür Aleksandr Dugin, cumartesi gecesi kızı Darya Dugina'ya yönelik düzenlenen suikastı 'terör saldırısı' olarak niteledirerek, arkasında Ukrayna'daki Nazi rejiminin bulunduğundan emin olduğunu vurguladı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Aleksandr Dugin'in, kızına düzenlenen suikasta ilişkin ilk değerlendirmeleri, iş insanı Konstantin Malafeyev tarafından Telegram'da yayınlandı.

Ukrayna'daki Nazi rejiminin, kızını 'vahşice' öldürdüğünü ve kızının hiçbir zaman şiddet ve savaş çağrısı yapmadığının altını çizen Dugin, "O, kendi yolunun henüz başındaki parlayan bir yıldızdı. Rusya'nın düşmanları onu haince, gizlice öldürdü. Ama bizi ve halkımızı bu tür dayanılamaz darbeler bile yıkamaz. En iyi ve en savunmasız olanlarımıza karşı kanlı bir terör uygulayarak irademizi ezmek istediler. Ancak hedeflerine ulaşamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Dugin, "Kalplerimiz sadece intikam ya da misilleme istemiyor, böyle bir yanıt çok zayıf olur, Ruslara özgü değil. Bizim sadece Rusya'nın zaferine ihtiyacımız var. Öyleyse kazanın, lütfen!" diye ekledi.

TIKLAYIN: Aracı infilak etti; "Putin'in beyni" denilen Rus düşünür Aleksandr Dugin'in kızı, bombalı saldırıda hayatını kaybetti

TIKLAYIN: Putin, Darya Dugina cinayeti nedeniyle Dugin ailesine taziye mesajı gönderdi

TIKLAYIN: Rusya Soruşturma Komitesi: Dugina, planlı şekilde öldürüldü

TIKLAYIN: Rus istihbaratı: Dugina'nın arabasının patlatılarak öldürülmesinin arkasında Ukrayna var