Kültür-Sanat

'Alaçatı Ot Festivali' Duman konseriyle sona erdi: Festivale 1.3 milyon ziyaretçi katıldı

30 Nisan 2023 17:42

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'nin son gününde Duman Grubu sahne aldı. 4 gün süren festivalde, geçen yıl 1.1 milyon olan ziyaretçi sayısı bu yıl 1.3 milyona ulaştı.

Çeşme Belediyesi, bu yıl 12'ncisi düzenlenen milyonların katıldığı "Otların Rüzgarlı Öyküsü" Alaçatı Ot Festivali'nde Duman rüzgarı esti. Festival alanını dolduran Alaçatılılar Duman'ın seslendirdiği şarkılarla bahara 'merhaba' dedi.

Alaçatı Çamlıkuyu Meydanı'ndaki konserde, alanı dolduran kalabalık, Duman'ın 'Seni Kendime Sakladım', 'İçerim Ben Bu Akşam', 'Beni Yak' gibi sevilen şarkılarına bulundukları yerden eşlik etti. Duman Grubu üyeleri konserin sonunda tişört ve gitar penalarını seyircilere dağıttı. Bu sırada alanda izdiham yaşandı. 2 saat süren konserin sonunda izleyicilerin alanı boşaltmaması üzerine tekrar sahneye gelen grup, iki şarkı daha seslendirdi.

Konser öncesinde sahneye gelen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bu yıl festival temasını 'Yeniden Doğuş' olarak belirlediklerini vurgulayıp, "Yeniden Doğuşun Festivali Alaçatı Ot Festivali'nde sizlerle olmaktan çok mutluyum. Kalbimiz deprem bölgesinde, dayanışmayla yeniden doğuşu gerçekleştireceğiz. Siz gençlerimiz bizim dinamomuzsunuz" ifadelerini kullandı.

Başkan Oran, ardından da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i sahneye davet etti. Alanı dolduran gençlere seslenen Başkan Soyer, alandaki 10 binlerce gence "Sizin için var gücümle ömrüm yettiğince mücadele edeceğim" diye konuştu.

Bu sene 1.3 milyon ziyaretçiyle Türkiye rekoru kıran ve Avrupa'da da ilk beşte yer alan 12'nci Alaçatı Ot Festivali, bugün sona erdi. (DHA)