Dünya

Alabama'da iki kadın sokak kedilerini besledikleri ve kısırlaştırmaya çalıştıkları için ceza aldı

Hayvan hakları örgütleri, ceza verilen kadınları savundu

18 Aralık 2022 10:28

ABD’nin Alabama eyaletinde iki kadın sokak kedilerini besledikleri ve kısırlaştırmak için yakaladıkları gerekçesiyle ceza aldı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Alabama’da 85 yaşındaki Beverly Roberts ve 61 yaşındaki Mary Alston, sokak kedilerini besledikleri ve kısırlaştırmaya çalıştıkları gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.  Kadınlara denetimsiz şartlı tahliye, 100’er dolar para cezası ve 10 günlük ertelenmiş hapis cezası verildi.

Roberts, yaptığı açıklamada “Uyarı, gözaltı ve ceza. Tüm bunlar sokak kedilerini beslediğimiz ve şehrin çözemediği sokak kedisi sorununu çözdüğümüz için” dedi.

Beş buçuk saat süren duruşmada yetkililer, iki kadının mahkeme salonu yakınında da kedileri beslediğini ve bu durumun binlerce dolarlık mülk hasarına sebep olduğunu söyledi.

Kadınlar, 25 Haziran’da belediyenin bir mülkünde kedileri besledikleri ortaya çıktıktan sonra gözaltına alınmıştı. Alston, yetkililere kedileri beslediğini ve kısırlaştırmak üzere yakaladığını söylemişti. Yetkililer, Alston’a durmasını yoksa mülke izinsiz girişten gözaltına alınacağını söylemişti.

Olayın videosunda Alston’ın yetkililere “Burada kedileri beslediğim için üç tane polis aracı mı tutuyorsunuz? Gerçekten inanılmaz” dediği duyuldu.

Kadınlar hakkında verilen cezayı değerlendiren hayvan hakları örgütleri, sokak kedisi sorunu çözümü için kısırlaştırmanın başarılı bir yöntem olduğunu savundu.