Politika

Akşener: Sığınmacı sorununu çözme niyetiniz olmadığını milletimiz artık çok iyi biliyor

20 Eylül 2023 21:37

İYİ Parti lideri Akşener, isim vermeden AKP iktidarına yüklenerek, "sığınmacı sorununu çözmek gibi niyet yok" dedi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'ın sığınmacıların geri gönderileceğine yönelik vaatlerini hatırlatır, Oğan'ın seçim öncesindeki, "AKP, sığınmacılara birçok ayrıcalık tanıyor. Cumhurbaşkanı seçilirsem benim bir numaralı kararnamem: Suriyelilerin ve sığınmacıların ülkelerine geri göndereceğiz" sözlerini hatırlatmıştı. 

Oğan'ın ikinci tur için Erdoğan'ı desteklediğine vurgu yapan Zeyrek, Erdoğan'ın 18 Eylül'deki, "Ülkemizde ana muhalefet partisi, seçimi kazanırsak mültecileri göndereceğiz diye tehdit etti. Biz ise tam aksi. Biz mültecilere olan ev sahipliğine aynen devam edeceğiz" açıklamasına dikkati çekti. 

TIKLAYIN - Deniz Zeyrek: Sinan Oğan 6 milyonluk arabaya binmeye başlamış, demek ki Erdoğan'ın "sığınmacılara ev sahipliği" politikasına susmayı seçti

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise sığınmacılarla ilgili gündeme dikkat çekti. 

X hesabından açıklama yapan Akşener, isim vermeden AKP iktidarına yüklendi, "sığınmacı sorununu çözmek gibi niyet yok" diyerek, şunları yazdı:

"Her geçen gün büyüyen sığınmacı meselesi Türk Milleti’nin ortak kaygısı ve hassasiyetidir.

Sürekli yaptığınız gibi insanlarımızın haklı tepkisini bastırarak, konuyu gündeme taşıyanları susturarak, tutuklayarak sorunu çözemezsiniz.

Zaten çözmek gibi bir niyetiniz olmadığını da milletimiz artık çok iyi biliyor!

Şunu unutmayın ki; Türk Milleti’nin demografik geleceği söz konusu olduğunda, milletini seven hiçbir evladımız bu gidişata sessiz kalmaz ve kalmayacaktır."