Gündem

Akşener, “kazık atan” ifadesini kimler için kullandı?

Poyraz: Partide en etkili iki kurmay linç ettirilmeye çalışılıyor, muhatap ben değilim

12 Kasım 2023 11:57

İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile birlikte İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim” sözlerinin muhatabı olduğu öne sürülen İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, “Partide en etkili iki kurmay acayip iddialarla linç ettirilmeye çalışılıyor. İthamların muhatabı ben değilim. Kendi adıma sorgulayacağım hiçbir şey yok” dedi. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, TBMM’deki son grup toplantısında yaptığı konuşmada “Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim” sözlerinin ardından gözler İyi Parti içerisindeki tartışmalara çevirdi. İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, Akşener’in hesaplarını incelettirdiği iddiaları gündeme gelirken; Dikbayır, Akşener’in konuşmasının ardından İyi Parti Disiplin Kurulu’na dilekçe verdi. Dikbayır, kendisi hakkındaki iddialarının yanı sıra Akşener’in aile bireyleri ile özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının inceletilmesi talebinde bulundu. Sözcü'den İsmail Saymaz da, Dikbayır’la ilgili iddiaların yanı sıra İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz’ın da Akşener'in aleyhinde ve özel kalemi hakkında konuşmakla ve AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu'nun milletvekili olmasını sağlamakla eleştirildiğini aktarmıştı.

“Muhatabını çağırır sorarsın, beni hiç kimse çağırmadı”

İddialarla ilgili T24’ün sorusunu yanıtlayan Poyraz, AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’de yapılan temayül yoklamasından çıkarak aday yapıldığını hatırlatarak, “Soruların ve ithamların muhatabı ben değilim” dedi. Parti içerisinde en etkili iki kurmayın “acayip iddialarla” linç ettirilmeye çalışıldığını kaydetti. Poyraz, şunları söyledi:

“İddianın hakikat mi dedikodu mu olup olmadığını anlamak için muhatabını çağırırsın sorarsın. Beni hiç kimse çağırmadı, Ümit Dikbayır’ı da aynı şekilde. Kendime ilişkin, içinde Uğur Poyraz geçen hiçbir dedikoduya, ahlaksızca yapılan hiçbir dedikoduya, aptalca hiçbir yoruma vakit ayıracağım bir saniyem yok. Poyraz ismini dedikoduyla, iftirayla ananlar bu ülke siyaseti içinde kendilerini sorgulaması gerekenlerdir. Kendi adıma sorgulayacağım hiçbir şey yok. Bir Allah’ın kuluna savunma verecek bir hayat yaşamıyorum. Bana tevdi edilen hiçbir görevi savunma vereceğim mecraya taşımadan ifade ediyorum. 

“Partinin görevlerini eksiksiz yerine getiriyorum”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi ile ilgili ilk suç duyurusunu yapan benim, bütün gece uyumadan çalıştık hazırladık. Türk Ceza Kanunu’na, hukuka aykırı karar veren hakimlerin cezalandırılmasına ilişkin kanun teklifi hazırladık. Genel Başkanın talimatıyla dün (Cuma) Anıtkabir’de kendisiyle beraberdim. Partinin görevlerini eksiksiz yerine getiriyorum. Bir saniye arkama bakmam. Vizyonu ve hedefi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk Milleti olmayan hiç kimsenin ne masasına, ne ağzına ne de gönlüne dost olurum.”