Seçim 2024

Akşener'den YSK'ya tepki: Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürdü

12 Nisan 2024 20:00

YSK'nın, İYİ Parti’nin, Ordu’da seçimin iptal edilerek yeniden yapılması talebiyle yaptığı olağanüstü itirazı reddetmesine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "YSK, Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürmüştür. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Enver Yılmaz'ın sandıkta milletimizden aldığı helali, hırsızların masasına haram olarak sunmuştur" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nda gerçekleştirilen toplantıda, İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı olağanüstü itiraz başvurusu reddedildi.

Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AKP'nin adayı Mehmet Hilmi Güler yüzde 40,07 puanla birinci sırada tamamlamıştı. İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36,53’le ikinci sırada yer alırken, CHP adayı Zekai Sana yüzde 16,58 oranında oy almıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partisinin itiraz başvurusunun reddedilmesine ilişkin X hesabından açıklamada bulundu.

"Kendini hala millet iradesinden üstün görenler"

Akşener'in açıklamasında şunları kaydetti:

"Seçim şaibelerine karşı bu kadar istikrarlı olarak adaletsiz, ciddiyetsiz ve basiretsiz kararlar veren bir Yüksek Seçim Kurulu, bizden başka hiçbir ülkeye nasip olmamıştır... 98 bin oyun geçersiz olduğu, kullanılmayan zarf ve oy pusulalarının havalarda uçuştuğu, sandıkların başında 'partili' devlet memurlarının bulunduğu ve daha birçok garabetin kanıtlarla ortaya konulduğu Ordu seçimlerine yönelik tüm itirazlarımıza, YSK bugün red kararı vermiş...

YSK, Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürmüştür. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Enver Yılmaz'ın sandıkta milletimizden aldığı helali, hırsızların masasına haram olarak sunmuştur. Kendini hala millet iradesinden üstün görenlere bir kez daha hatırlatmak isterim ki doğruların elbet bir gün ortaya çıkmak, hakkın da elbet bir gün sahibini bulmak gibi çok güzel bir huyu vardır..."

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise YSK kararının ardından yaptığı açıklamada, "Kaybeden Ordu halkı ve milli irade olmuştur" demiş ve açıklamasında şunları kaydetmişti:

"Maalesef az önce ek gündemle toplandığı belirtilen Yüksek Seçim Kurulu, Ordu’daki haklı itirazımızı reddetmiştir. Bunca delil ve usulsüzlüğe rağmen kısıtlı bir vakit aralığında toplanılarak alınan bu kararın gerekçelerini Türk Milletine açıklamak zorundadırlar. Seçimlere düşürülmüş olan bu şaibe gölgesi asla ortadan kalkmayacaktır. Kaybeden Ordu halkı ve milli irade olmuştur."