Gündem

AKP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel kimdir? 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin adaylarını açıklıyor

18 Ocak 2024 14:30

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin adaylarını açıklıyor

AKP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel kimdir? 

Tekirdağ'ın merkez Sûleymanpaşa ilçesine bağlı Çanakçı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Cüneyt Yüksel, 1977 doğumludur. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibidir. İşletme mezunu olan Yüksel, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Halkla ilişkiler son sınıf öğrencisi olarak öğrenimine de devam etmektedir. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları'nda görev alan Yüksel, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve İnşaat Komitesi Başkanı olarak görev yaptı, halen Tekirdağ MUSİAD üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Aktif siyasete 2009 yılında AK Parti'de, Tekirdağ Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Yüksel, dış ilişkilerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında il başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2014 yılı Mahalli İdareler Seçimleri'nde Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 2014 yılının Ağustos ayında Genel Merkez Teşkilat Başkalığ'ının talimatı ile Süleymanpaşa İlçe Başkanı olarak atanan Yüksel, bu görevini 2 yıl sürdürdü.

2018 tarihinde gerçekleşen il kongresinde yeniden seçilen Yüksel, 1 Aralık 2018 yılında Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı olana kadar AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürüttü. Yüksel, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Cüneyt Yüksel, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AKP Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı oldu.

Ne olmuştu?

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin 2023 yılında 57'ncisini düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali'nin son gününde şarkıcı Melek Mosso sahne almıştı.

Mosso, son yıllarda yaptığı açıklamalar nedeniyle sahnede özür dilerken, konseri düzenleyen AKP'li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel yandaşlar tarafından hedef alınmıştı.

Şarkıcı Melek Mosso’yu sahneye çıkardığı için kendi partisinden tepki gören Cüneyt Yüksel, özür dilemişti.

Kısa süre sonra Cüneyt Yüksel, Melek Mosso konseri düzenlemesiyle artan eleştirilerin ardından görevden alınmıştı. Yüksel’in yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirilmişti.