Gündem

AKP'li Osmangazi Belediyesi'nden 60-70 milyon TL'lik kamu zararı

Araziye atletizm salonu inşa edildi

03 Aralık 2023 07:17

Bursa’daki AKP’li Osmangazi Belediyesi, kendisine arsa bağışlayan bağışçının şartına uymadı. Kendisine dava açılan ve davayı kaybeden belediye, milyonlarca lira ödeme yapmak zorunda kalacak.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Osmangazi Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Sefa Yılmaz’ın, belediyenin Denetim Komisyonu Raporu’na karşı hazırlandığı şerh raporunda çarpıcı bilgiler yer aldı. Yılmaz’ın hazırladığı rapora göre, Osman Odman isimli bir yurttaş 2008 yılında Küçükbalıklı Mahallesi’nde taşınmazını “mevcut şekliyle kullanılmak kaydıyla” Osmangazi Belediyesi’ne bağışladı.

Belediye, 2014 yılında bağışlanan arazinin imar planı değiştirdi ve rekreasyon alanından spor alanına dönüştürdü. 3 Şubat 2014’te Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokolle Osmangazi Atletizm Salonu bu arsa üzerine inşa edildi.

Ardından araziyi bağışlayan Osman Odman, Osmangazi Belediyesi’ne karşı Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı, belediyenin bağış şartına uymadığını ifade etti. Mahkeme, 50 milyon 192 bin TL’nin yasal faizi ile Osman Odman’a ödenmesine karar verdi. Ayrıca 4 milyon 21 bin TL’lik yargılama gideri ile avukatlık ücreti de Osmangazi Belediyesi’nin kasasından çıkacak.

"Yasal işlem yapılmalı"

CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz raporunda “Karar istinafa taşındı. Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar kesinleşirse Osmangazi Belediyesi bir bedel ödemeden bağış yolu ile aldığı bu arsa için yasal faizi ile davacıya 60-70 milyon TL civarında bir ödeme yapmak zorunda kalacaktır. Vatandaştan bu bağış alınırken bir şart olmadan alınmalıydı. Eğer şartlı bağış olarak alınıyorsa da Meclis kararı olmalıydı. Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı kesinleştiğinde belediyemiz yüklü miktarda zarara uğrayacaktır. Karar kesinleşirse söz konusu zararın doğmasına neden olanlar hakkında yasal işlem yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.