Politika

AKP'li Nihat Zeybekci, iş dünyasının sessizliğini eleştirdi: Tek konuşan biz olmuşuz, olsun varsın

22 Nisan 2024 12:32

T24 Haber Merkezi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, İsrail'le ticarete ilişkin açıklamasına destek vermeyen iş dünyasının sessizliğini eleştirdi ve "Tek konuşan biz olmuşuz, olsun varsın" dedi. Zeybekci, sözlerine tepki gösterenlere de yanıt vererek, "Basiretsiz, kifayetsiz muhterisler, hayatı boyunca bir tek yumurtanın bile sorumluluğunu almamış, her tarafın ideolojik yalakaları, asla bir şey kaybetmezler, onlar her şekilde kazançlıdır" ifadelerini kullandı. 

AKP'li Nihat Zeybekci'nin, İsrail ile ticarete ilişkin yaptığı, "Yani eyvallah, İsrail'in Müslümanlara yaptığı bebek katliamını nefretle kınıyoruz. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke" değerlendirmesi üzerine başlayan tartışma devam ediyor. 

TIKLAYIN - AKP'li Nihat Zeybekci'den İsrail açıklaması: Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var, 6 satıp 1 alıyoruz

Gelen tepkiler üzerine, "Sözlerimin arkasındayım" açıklaması yapan Zeybekci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sözlerine destek vermeyen iş dünyasının sessizliğini gündeme getirdi. "Bizim dile getirdiğimiz sorunun asıl muhatabı olan kurumlar, kuruluşlar, birlikler, ...siad'lar, mensuplarının menfaatlerini korumak, sorunlarının takipçisi olmak yerine sessizliği tercih etmeleri..." diyen Zeybekci, "Tek konuşan biz olmuşuz, olsun varsın" şeklinde tepki gösterdi. 

TIKLAYIN - AKP'li Nihat Zeybekci'den Yeni Şafak yazarına "geri zekâlı" yanıtı

Zeybekci, İsrail'e ticaret konusundaki görüşlerini eleştirenlere de yanıt vererek, "Bizim oralarda bir söz vardır tam bu günlere uygun; 'Yörük sürüsünden adak vermek'... Basiretsiz, kifayetsiz muhterisler, hayatı boyunca bir tek yumurtanın bile sorumluluğunu almamış, her tarafın ideolojik yalakaları, asla bir şey kaybetmezler, onlar her şekilde kazançlıdır, onların dünyasında kaybeden sadece yörüktür" ifadelerini kullandı.

Nihat Zeybekci'nin, X hesabından yaptığı paylaşım şöyle: