Ekonomi

AKP'li Canikli: Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar getirme sözü bilimsel hiçbir altyapısı olmayan safsatadır

24 Nisan 2023 09:11

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’den 300 milyar dolar kaynak getirme sözünün akılcı, mantıklı ve bilimsel hiçbir altyapısı ve açıklaması bulunmamaktadır. Bu iddia tam bir safsatadır" dedi.

Canikli, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sık sık tekrarladığı 300 milyar dolar temiz yatırım sözüyle ilgili sosyal medya paylaşımları yaptı. Canikli, Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar doları İngiltere'den getireceğini ama ada ülkesinin bu miktarda yardım yapabilecek gücünün olmadığını savundu. 

"İngiliz finans sisteminin 300 milyar dolar gibi bir parayı göndermesi mümkün değil"

Canikli, "Bu nedenle bırakın yurtdışına (Türkiye’ye ) 300 milyar dolar gibi İngiltere Merkez Bankası’nın bilanço büyüklüğünün % 25’ine tekabül eden bir sermaye transferini, 10 milyar dolar tutarındaki yatırımı dahi Türkiye’ye KANALİZE EDEMEZ. Sonuç olarak, İngiliz finans sisteminin Türkiye’ye yatırım amacıyla 300 milyar dolar gibi bir parayı göndermesi mümkün değildir" diye yazdı.

Canikli ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü fon ve şirketlerin doğrudan yatırım yapmadığını belirtti.

Canikli, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’den 300 milyar dolar kaynak getirme sözünün akılcı, mantıklı ve bilimsel hiçbir altyapısı ve açıklaması bulunmamaktadır. Bu iddia tam bir safsatadır.." değerlendirmesini yaptı.