Gündem

AKP'li belediyeden, yıkım kararını kaldırmak için cinsel birliktelik teklif eden müdürle ilgili açıklama: İlişiği kesildi

02 Şubat 2024 14:10

Antalya'da Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı'nın yıkım kararını kaldırma karşılığında bina sahibine cinsel birliktelik teklif ettiğine dair görüntüler ortaya çıktı. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından müdürün belediyeyle ilişiği kesildi.

Sol'da yer alan habere göre, Antalya'da AKP'li Aksu Belediyesi’nin Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı, yıkım kararının iptali için bir bina sahibine cinsel birliktelik teklifinde bulundu.

Bina sahibi kadının aldığı video kaydında, Avcı önce binayı yıkmamak için ödenmesi gereken tutarı 150 bin liradan 100 bin lira indirmeyi teklif ediyor. Kadının "Siz başka türlü bu parayı sıfırlayabilirsiniz. Benden ne isteyeceksiniz" diye sorması üzerine Nevzat Avcı'nın "Seks yapacağız'' yanıtını verdiği duyuluyor.

Kadın, binanın yıkılmaması için para verebileceğini söylese de Yapı Denetim Müdürü para istemediğini belirtiyor ve kendisiyle defalarca birlikte olması için kadınla pazarlık yapıyor.

Belediyeyle ilişiği kesildi

Sosyal medyada paylaşılan videonun ardından soL'un ulaştığı Aksu Belediyesi yetkilileri, Nevzat Avcı'nın kurumla ilişiğinin kesildiğini aktardı. Avcı hakkında idari soruşturma başlatılıp başlatılmadığına ilişkinse bilgi paylaşılmadı.

Görevini kötüye kullanmakla suçlanmıştı

Nevzat Avcı hakkında daha önce de ''görevini kötüye kullanma" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

2019 yılında sözleşmesi feshedilmesine rağmen boşaltılmayan Orion Bazaar adlı AVM'deki kaçak yapılaşmaya göz yumdukları gerekçesiyse, Avcı ve Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. İlçenin kaymakamı da her iki bürokrat için soruşturma açılmasını onaylamıştı.

Soruşturma devam ederken Aksu Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi Kemal Kara ile Nevzat Avcı'nın kavga ettiği yerel basına yansımıştı. Avcı'nın olayın ardından darp raporu aldığı belirtilmişti.