Seçim 2024

AKP'li belediye başkanı, kendisine oy vermeyenleri "hain" ve "PKK işbirlikçisi" ilan etti; CHP, suç duyurusunda bulundu

03 Nisan 2024 15:44

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Demir, 31 Mart seçimlerinde parti teşkilatlarından ve Cumhur İttifakı’ndan CHP’ye kayan oylara tepki gösterdi. Demir, “Teşkilatlarımız içerisinde olan, Cumhur İttifakımızın içerisinde olan ama bu seçimde bu kutlu davaya destek vermeyen, o hainlere destek olan, PKK ile işbirliği yapan bu siyasi arenayı da kendi içimizde gördük. Destek veren o hainleri de kınıyorum. O satılmışları da kınıyorum” dedi. CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Mehmet Demir hakkında suç duyurusunda bulundu. 

AKP'nin oyları azaldı, CHP'nin oyları arttı

2019 yerel seçimlerinde AKP, Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde Mehmet Demir’i belediye başkan adayı gösterdi. 2019 yılında AKP Kavaklıdere’de 4 bin 945 oy aldı ve yüzde 68.33 ile birinci oldu. CHP ise 2 bin 117 oy alırken, yüzde 29.25’de kaldı. AKP, 31 Mart seçimlerinde Mehmet Demir’i yeniden aday gösterdi. Ancak, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’nin oy oranı yüzde 57.23’e inerken, CHP ise oyunu yüzde 38.71’e yükseltti. AKP’nin adayı Mehmet Demir yeniden belediye başkanı seçilirken, aldığı oy oranı ise kendisini memnun etmedi. Belediye Başkanı Demir, seçim sonrası yaptığı açıklamada, isim vermeden CHP’deki oy oranının arttığına işaret ederek, bundan üzüntü duyduğunu söyledi. Demir, AKP teşkilatları ve Cumhur İttifakı’ndan kendilerine destek vermeyenlere de tepki gösterdi.

"Hainleri kınıyorum"

Mehmet Demir, şunları söyledi:

"Ben üzülerek söylüyorum; geride bıraktığımız 10 yıllık süreçte Menteşe halkımız başta olmak üzere, Kavaklıdere ilçemize bir tek çivi çakmayan, sadece hayaller satan, rüyalar pazarlayan zihniyetin, bugün oylarını artırarak bu seçimden çıktığını ben görüyorum, üzülüyorum. Teşkilatlarımız içerisinde olan, Cumhur İttifakımızın içerisinde olan ama bu seçimde bu kutlu davaya destek vermeyen, o hainlere destek olan, PKK ile iş birliği yapan, bu siyasi arenayı da kendi içimizde gördük. Destek veren o hainleri de kınıyorum. O satılmışları da kınıyorum, özellikle belirtiyorum."

CHP, suç duyurusunda bulundu

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, bu sözlerle ilgili olarak Mehmet Demir hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Balcı, "AKP’li Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından balkon konuşması yaparak kendisine ve partisine oy vermeyen seçmenlere yönelik hakaret ve iftira içerikli sözler sarf etmiştir. Kendisine oy verenleri dost, oy vermeyenleri ise ‘hain, satılmış, PKK ile işbirlikçi’ ilan etmiştir. Bu nasıl bir nefret ve nasıl bir hazımsızlıktır” dedi. Balcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bahsedilen şahıs kendisine oy vermeyenleri, PKK terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlayarak mesnetsiz iddialarını zirve yaptırmıştır. Kendisine oy vermeyenleri terör örgütü ile ilişkilendirerek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmiş, halkın iradesini itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Oysa Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğundan beri hiçbir terör örgütü ile bir ilişki içinde olmamıştır. Terörü, bölücü terör örgütü PKK ve insanlık dışı yöntemlerini her zaman lanetlemiştir. Yapılan söylemler, demokrasiyi ve halkın iradesini yok sayan, kendisinden olmayanları dışlayan, toplumu kutuplaştıran ve iftiraya kurban eden, Kavaklıdere’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukuna zarar veren söylemlerdir.

"Nefret dolu zihniyet"

Adı geçen zat söylemlerinde, kendilerine oy vermeyen herkesi suçlamış fakat kendisini ve partisini günahsız saymıştır. Halk işsiz iken, milletimiz kuyruklarda saatlerce beklerken, ülkemizin içine düştüğü ekonomik ve sosyal çöküşte kendilerinde kusur görmemiştir. Söz konusu şahsın, kendilerine oy verenleri dost, vermeyenleri hain ve düşman olarak görmesi, demokrasiye ve halkın iradesine saygısızlığını açıkça göstermektedir. Böyle söylemlerin siyasette yeri yoktur. Halkımız 31 Mart yerel seçimlerinde, bu nefret dolu zihniyete tüm Türkiye genelinde gereken cevabı vermiş 'artık yeter' demiştir. Halkın bu iradesi, Mehmet Demir’i rahatsız etmiş olacaktır ki iftiralarla, hakaretlerle, baskı ve zorbalıkla, Kavaklıdereli hemşehrilerimize aba altından sopa göstermektedir.

"Derhal özür dilemeye davet ediyorum"

Buradan Mehmet Demir’e sesleniyorum; benim hemşehrilerim ne haindir ne satılmıştır. Milletin iradesi her şeyin üstündedir. Oturduğun koltuk halkın sana bir emanetidir. Gerektiğinde halkımız sana emanet edilen bu koltuğu seçimle geri almasını da bilir. Seni, nefret söylemlerini bir kenara bırakıp Kavaklıdereli hemşehrilerimizden derhal özür dilemeye ve halkın iradesine saygı duymaya davet ediyorum. CHP Muğla İl Başkanlığı olarak, bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunarak hukuki süreci başlatmış bulunmaktayız. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, halkın iradesine saygı duymayan bu demokrasi düşmanı şahsiyetin, gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacağımızı beyan ediyor, tüm örgütümüzü ve yurttaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum."