Politika

AKP'li Bayraktar, 73 bini aşan milletvekili maaşını yetersiz buldu: "Bu iş maaşla yapılacak iş değil"

26 Eylül 2023 00:35

AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, yaptıkları çalışmaya göre milletvekili maaşlarının yetersiz kaldığını söyledi. Bayraktar, "Az demiyorum çok iyi para ama yapılan işe göre az. Bu iş maaşla falan öyle yapılacak bir iş değil" dedi.

Hizmet İş Sendikası Sakarya Şubesi’nde sendikanın genişletilmiş temsilciler toplantısı eğitim programına katılan ve aynı zamanda FİSKOBİRLİK Genel Başkanı da olan AKP'li Bayraktar'ın milletvekili maaşları ile ilgili sözleri dikkati çekti.

Milletvekillerinin 2023 aylık maaşının 73 bin 379 TL olduğunu, her masrafının da maaşlarından karşılandığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"Bir kısım medya vekillerin özgür olmasını istemiyor!"

"Vekil maaşı konusu çok gündeme geliyor. Bir vekilin masrafları çok ciddi arkadaşlar. Her yaptığımız masraf bize aittir ve vekil maaşı dışında bir şeyimiz yok. Bir vekil özgür olmalı. İçimizde bu ülkeyi parsellemeye alışmış insanlar, belki bir kısım medya vekillerin özgür olmasını istemiyor.

Milletvekili maaşı ne kadar?

Milletvekillerinin 2023 aylık maaşı 73 bin 379 lira. Hem milletvekilliği yapan hem de emekli milletvekili olanların ödeneklerle birlikte aylık geliri ise 147 bin lira.

"Az demiyorum ama yapılan işe göre az"

Rabbime hamdolsun fındığımız var, arka planda bir miktar birikimimiz var... Yoksa bu maaşlarla vekillerin bu çalışmayı yapabilme imkanı yok. Az demiyorum çok iyi para ama yapılan işe göre az. Niye tartışılıyor bu konu? Muhtemelen vekillerin özgür olmasını istemiyorlar. Kanun yaparken bir yerlere muhtaç olmalarını istiyorlar.

Yoksa bu iş maaşla yapılacak bir iş değil kutsal bir iş. Aldığımız maaşla her şeye rağmen çok fevkinde bir iş yapıyoruz. Bu iş maaşla falan öyle yapılacak bir iş değil. Kutsal, bu ülkede kaç kişi vekil olmuş. Ben Kirazlı köyündenim. Kocaali'den benim bölgemden üç tane vekil olmuş, ikisi burada yaşamamış. Ben yerli olup da orada kalıp da vekil olan adamım, kardeşinizim. Belki 100 yıl daha bu imkan gelmeyecek. Önemini biliyoruz ama şu vekillerin pozisyonunun tartışılma meselesinin başka bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum."

 

Kaynak: TV 264