Seçim 2024

AKP'den aday gösterilen Hüsnü Şenlendirici'den açıklama: Sanat, siyaset üstüdür

"Bu isteğimin siyasi çekişmelere konu edilmesini doğru bulmuyorum"

21 Şubat 2024 09:48

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için geri sayıma geçerken, siyasi partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Süreçte belediye başkan adaylarını düzenlenen tanıtım toplantılarıyla kamuoyuna duyuran AKP'nin meclis üyeliği aday listeleri de YSK’ye son teslim gününde netleşirken, İzmir’de Hüsnü Şenlendirici gündem oldu. Şenlendirici, adaylık haberleri üzerine bir açıklama yayınladı.

İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan klarnet virtüözü, ilçesinde AKP tarafından 1.sıra meclis üyesi adayı olarak gösterildi. 2019 yerel seçimlerinde Bergama'da seçimi kazanan AKP, mecliste 12 üyeyle temsil edilirken, Şenlendirici'nin 31 Mart'ta meclis üyesi seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Seçilmesi durumunda aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi de olacak.

"Kültür - sanat, siyaset ve parti üstüdür"

Şenlendirici, söz konusu adaylık ile ilgili parti üyesi olmadığını söyleyip teklifi neden kabul ettiğini şöyle açıkladı:

“Bergama Belediyesi Meclis Üyeliğine aday gösterilmem ile ilgili bir açıklama yapma gereği duydum.

Öncelikle, herhangi bir siyasi partiye üyeliğim olmadığının bilinmesini isterim.

Değerli dostum Sadık Doğruer’in ricası üzerine, bir siyasi partiden değil, Belediye Başkanı Kontenjanından direk aday olarak gösterildim.

Ben de bu ‘Başkan Kontenjanı Meclis Üyeliği Adaylık Teklifini’, doğup büyüdüğüm Bergama’ya faydalı olmak adına, bir nevi ‘Kültür Sanat ve Müzik Elçisi’ olma misyonu ile kabul ettim.

Kültürel ve sanatsal faaliyetleri, siyaset ve partiler üstü bir noktada gördüğümü belirtmek isterim.

Kültür ve Sanat, benim için ayrıştırıcı olmaktan ziyade bütünleştirici kavramlardır.

Memleketim Bergama’nın tüm dünyada tanıtımına katkı sağlayacağına inandığım işler yapmayı arzuluyorum.

Bu isteğimin siyasi çekişmelere konu edilmesini doğru bulmuyorum.

Kamuoyuna saygılarımla”