Gündem

Akkuyu Nükleer’den inşaatlarında hayatını kaybeden atanamayan öğretmen İlyas Bul hakkında açıklama

"Akkuyu NGS sahasında inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde değiliz"

20 Ekim 2023 11:27

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan atanamayan öğretmen 26 yaşındaki İlyas Bul’un ölmesine ilişkin şirketten açıklama geldi. İnşaat sahasındaki inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde olmadıklarını belirten şirket, iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli yardımı sağladıklarını ifade etti.Açıklamada sorumluların kim olduğuna ise işaret edilmedi.

Açıklama şöyle:

“Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan ve 14 Ekim 2023 Cumartesi günü santral şantiyesinde yaralanarak Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılan bir işçi, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetmiştir.

İşçinin ölümüne yol açan olaya ilişkin açılan soruşturma devam etmektedir.

Akkuyu Nükleer A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükteki mevzuatı kapsamında Akkuyu NGS sahasında inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde olmamakla birlikte, iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır.

Akkuyu Nükleer A.Ş. olarak merhumun ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi sunuyor, merhumun ailesine gerekli tüm desteğin tarafımızca sağlanacağını belirtiyoruz.”

TIKLAYIN - İş cinayeti: Atanmayan öğretmen, işçi olarak çalıştığı Akkuyu Santrali inşaatında düşerek hayatını kaybetti