Gündem

Akit yazarı: İngiltere’den para dileneceğinize, BAE ve Katar lideri, Suud Veliahd’ı Türkiye’yi yatırıma boğar mı boğmaz mı!

Katar Şeyhi Jassim Bin-Hamam Al-Thani

15 Haziran 2023 11:43

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Manchester United'ın Katar şeyhine satılmasını örnek göstererek, "Türkiye AK Partisi ile, CHP’si ile, diğer muhalefeti ile.. Birlik olsa...O BAE lideri, o Katar lideri, o Suud Veliahd’ı, Türkiye’yi yatırıma boğar mı boğmaz mı!" dedi. 

Karahasanoğlu, yazısında "Kemal beyin cümlesi de şu idi: “Temiz para” Elinizi vicdanınıza koyun.. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Birleşik Arap emirlikleri devlet başkanı ile samimiyetini gözlerinizle görüyorsunuz.. Katar lideri ile, çok daha sorunsuz samimiyetlerini yakından takip ediyorsunuz.. Bazı dalgalı havalar esmiş ise de, Erdoğan’ın Suudi Arabistan veliaht prensi bin Selman ile ilişkisini görüyorsunuz.. İngiltere’den para dileneceğinize.. Bir futbol takımı için, Katar’daki ben diyeyim 10. sıradan bir zengin, siz deyin 50. sıradaki bir zengin, 6.3 milyar avroyu gözden çıkardığı bir konjonktürde.. Türkiye AK Partisi ile, CHP’si ile, diğer muhalefeti ile.. Birlik olsa... O BAE lideri, o Katar lideri, o Suud Veliahd’ı, Türkiye’yi yatırıma boğar mı boğmaz mı!" diye sordu. 

Yazısına, "Türkiye’den futbol takımı alıp, parayı ayak oyununa gömsün de demiyoruz.." sözleriyle devam eden Akit yazarı, "İki tane yerli araba fabrikası.. İki tane İHA-SİHA fabrikası.. Savunma sanayii ile ilgili yatırımlar.. Olmayacak işler mi? Ama tam o noktada, Sözcü gazetesinin “Katar Katar satıldık” manşeti gözümün önüne geliyor.." diyerek Sözcü gazetesini "vatan hainliği" ile suçladı.

TIKLAYIN | Manchester United satıldı