Dünya

Akıncı İHA, Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit etti

20 Mayıs 2024 02:04

Türkiye, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve diğer yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına yönelik arama faaliyetlerine destek veriyor. Akıncı İHA, Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit etti

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kazaya uğramasının ardından, arama faaliyetlerine katılmak üzere Akıncı İHA ve gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirdi.

İran devlet medyası, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin sert iniş yapmak zorunda kaldığını duyurdu. İran İçişleri Bakanlığı, detay sunmadan Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin zorunlu iniş yaptığını doğruladı. 

İran devlet televizyonu ise Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin yerinin tespit edildiğini ancak ulaşımın zor olduğunu bildirdi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Türkiye'den Milli Savunma Bakanlığı da Reisi'yi taşıyan helikopterin kazaya uğramasının ardından, arama faaliyetlerine katılmak üzere Akıncı İHA ve gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirdi.

Helikopterin bulunması amacıyla Akıncı İHA, İran semalarında aktif uçuş yapıyor.

Anadolu Ajansı, Akıncı İHA'nın İran semalarındaki uçuşuna dair son bilgilere ulaştı.

Buna göre, Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit etti.

Tespitin ardından koordinatlar İran makamlarıyla paylaşıldı.

TIKLAYIN - İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopteri düştü