Gündem

Akif Beki: Sonuçları inkâr, aşağılama ve seçmeni suçlama aynı rafta satılıyor

"Hem ona hem buna inandırmaya uğraşıyor herzevekiller"

19 Nisan 2019 09:21

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, 31 Mart seçimlerinde AKP'nin itiraz süreciyle başlayan tartışmayı değerlendirdi. Beki, "Sonuçları inkâr ve gerçekliğini retle küçümseme, aşağılama ve seçmeni suçlama aynı rafta satılıyor" dedi. "Giden, hiç böyle usandırıcı mazeretler uydurarak geri getirilebilir mi?" diye soran Beki "Tam da seçmeni bunaltan ayrıştırma cinnetini daha da körükleyerek, komplocu dolduruş ve paranoyaları daha beter kaşıyarak, aynı hataları fazlasıyla tekrarlayarak mı kaybettirdiklerini kazandıracaklar iktidara? Hadi canım!" ifadesini kullandı.

Beki'nin "Titremeye hazır akıl küpleri" başlığıyla (19 Nisan 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Alın size iyice sırıtan acıklı bir tutarsızlık...

Bir yandan ‘Sandıkta bize ders yok, çünkü biz kaybetmedik, hileyle aldılar’ savunması geliştiriyorlar. Bir yandan da sandıkta kendilerine ders vermeye kalkan şuursuz, densiz ve hainlerden söz ediyorlar.

Hem ders yok, hile var, sandıkta darbe var, örgütlü hırsızlık var, oyları çalma var...Hem de ilk zorlukta sırt dönüp satan, nankör ve vefasız seçmenler...İkisinin aynı anda doğru olması mümkün mü?

Hem kişisel tahminlerine göre 24 Haziran seçimlerinden önce başlayan bir kurgu var, adeta FETÖ’cülerle ağız ve amaç birliği içinde oylar çalındı, sanki tam anlaşılmayan organize bir şeyler oldu, örgütlü bir seçim yolsuzluğu var gibi ama galiba kendi kusurları da olmuş olabilir, CHP kurguladı iddiası yok, ileri sürdükleri her iddia doğru olmayabilir, sadece sonuçlara bakıp akıl yürüterek ne düşündüklerini açıklıyorlar....Hem de iktidarı eleştiren muhafazakarların ihanetiyle İstanbul Haçlılara teslim edildi, ülkenin eşit haklara sahip vatandaşlarına değil yabancıya ve düşmana gitti belediye, terör şebekeleri kazandı...

Hem ona hem buna inandırmaya uğraşıyor herzevekiller.

Sonuçları inkar ve gerçekliğini retle küçümseme, aşağılama ve seçmeni suçlama aynı rafta satılıyor. Giden, hiç böyle usandırıcı mazeretler uydurarak geri getirilebilir mi?

Tam da seçmeni bunaltan ayrıştırma cinnetini daha da körükleyerek, komplocu dolduruş ve paranoyaları daha beter kaşıyarak, aynı hataları fazlasıyla tekrarlayarak mı kaybettirdiklerini kazandıracaklar iktidara? Hadi canım!

Yazının tamamı için tıklayın