Gündem

Akif Beki: İsrail'le ticaretin madem sakıncası yok, hamburgerciyi, kahveciyi boykot etmeyenler niye saldırıya uğruyor?

Dışişleri Bakanı Fidan, "İsrail ile ilişkiler Filistin davasına zarar vermiyor" ifadelerini kullanmıştı.

07 Aralık 2023 06:54

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın CHP'li Mahmut Tanal'ın soru önergesine verdiği "İsrail'le 74 yıllık geçmişi bulunan ilişkilerimiz, hiçbir zaman Filistin'in haklı davası hilafına yürütülmemiştir" yanıtına işaret ederek, "Bana da sorarsanız yanlışı yok, doğru yaklaşım. Fakat İsrail'le ticarete devam etmenin, para için ordusunu giydirip doyurmanın Gazze'ye zararı yoksa... Kadıköy'deki hamburgercide yiyip Üsküdar'daki kahvecide içmemizin ne zararı var da boykota çağrılıyoruz? Diyanet Reisi, güdümlü STK'lar, iktidar medyası niye öncülük ediyor çağrılara?

İsrail'le ticaretin bile sakıncası yok madem; kendi işletmelerimizi boykota katılmayanlar ne demeye kınanıp taciz ediliyor, hatta saldırıya uğruyorlar?" diye yazdı.

İktidara yakın isimlerin İsrail'e ekonomik ambargo ya da yaptırım isteyenleri Erdoğan'a düşmanlık etmekle suçladığını kaydeden Beki, "Gazze'yi, Mekke'yi, Kudüs'ü, İstanbul'u savunmak; her nasılsa birden vatanseverlik, din kahramanlığı, mücahitlik değil de Türkiye'ye düşmanlık ve Erdoğan'a saldırı oluyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...