Gündem

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi "ilim vasfımı bırakıyorum" dedi, Erdoğan'ı övdü: Siz bizim kırık bir aynanın karşısında gördüğümüz umudun adısınız

12 Ocak 2023 20:48

T24 Haber Merkezi

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Bedia Koçakoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "ilim kadını vasfımı bırakıyorum" dedi, şiir okudu. Erdoğan'a "size 22 yıllık teşekkür etmek istiyorum" diyen Koçakoğlu, "Siz sadece bir cumhurbaşkanı değilsiniz. Siz bizim kırık bir aynanın karşısında gördüğümüz umudun adısınız" dedi. Sosyal medya hesabından görüntüyü alıntılayan bir kullanıcı ise "Bu kadının dersini almış olmaktan utanç duyuyorum" diye yazdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programına katıldı. Kendisini Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Bedia Koçakoğlu olarak tanıtan bir kişi, "ilim kadınlığını bir kenara bıraktığını" söyleyerek Erdoğan'a "22 yıllık teşekkür etmek istediğini" söyledi.

Fuzuli'nin şiirini okuyarak konuşmasına başlayan Koçaoğlu, Erdoğan'ın hapse girdiği dönemde "başörtüsü için mücadele veren" bir üniversite öğrencisi olduğunu söyledi. Erdoğan'dan "umut ve inanç" aldıklarını söyleyen Koçaoğlu, "davalarını büyüttüklerini" dile getirdi.

Erdoğan'a "Siz bu ülkede sadece bir cumhurbaşkanı değilsiniz. Siz bizim kırık bir aynanın karşısında gördüğümüz umudun adısınız" diye seslenen Koçaoğlu, övgülerine şöyle devam etti:

"Siz hapse girdiğiniz zaman ben üniversite birinci sınıfta başörtüsü için mücadele veren bir öğrenciydim. O dönem size ve bize bu zulmü reva görenlerin bilmediği bir şey vardı.

Biz dışarıdakiler, içeride olan sizden umut ve inanç alarak büyüdük, davamızı büyüttük. Ben bir siyasi partiye ya da liderine oy vermedim. Ben kız çocuğuma ve daha doğmayan torunlarıma oy verdim. 

Siz bu ülkede sadece bir cumhurbaşkanı değilsiniz. Siz bizim kırık bir aynanın karşısında gördüğümüz umudun adısınız.  Siz bu ülkede gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin adısınız.

Bilsinler ki gül var oldukça bülbüller şarkı söylemeye devam edecektir. Siz bu ülkenin başında var olduğunuz sürece bu dünya bu milletin şarkısını daha çok dinleyecektir efendim"