Dünya

Airbnb kiralık mülklerde iç mekan güvenlik kameralarını yasakladı

12 Mart 2024 08:03

T24 Dış Haberler

Airbnb, kiralık mülklerin içinde güvenlik kamerası kullanımına dünya çapında bir yasak getirdiğini açıkladı. Şirketin politikasındaki değişiklikler önümüzdeki ayın sonunda yürürlüğe girecek.

Çevrimiçi mülk kiralama platformu, bu hamlenin misafirlerin mahremiyetine öncelik vermeyi amaçladığını söyledi. Airbnb kullanıcıları daha önce iç mekan güvenlik kameralarının kullanımıyla ilgili endişelerini dile getirmişlerdi.

Airbnb'nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklar Başkanı Juniper Downs yaptığı açıklamada, "Bu değişiklikler misafirlerimize, ev sahiplerimize ve gizlilik uzmanlarımıza danışılarak yapıldı ve politikalarımızın küresel topluluğumuz için çalışmasını sağlamaya yardımcı olmak için geri bildirim almaya devam edeceğiz" dedi.

Downs, "Airbnb'deki ilanların çoğunluğu güvenlik kamerası olduğunu bildirmediğinden, bu güncellemenin platformdaki ilanların daha küçük bir alt kümesini etkilemesi bekleniyor" diye ekledi.

Airbnb'nin mevcut kuralları, ekipmanın yeri tesisin listesinde açıkça belirtildiği sürece, oturma odaları ve koridorlar gibi ortak alanlarda güvenlik kameralarının kullanılmasına izin veriyordu. Güncellenen politika, mülklerin içini gösteren dış mekan kameralarının kullanımını da yasakladı. Airbnb, güvenlik kameralarının yatak odası ve banyo gibi özel alanlara yerleştirilmesine izin vermiyor.

Yeni kurallar, ortak alanlarda kapı zili kameralarının ve gürültü monitörlerinin kullanımına izin vermeye devam edecek. Bu cihazların da tesisin listeleme sayfasında açıklanması gerekiyor.

Airbnb, ev sahiplerinin mülklerinin güvenliğini izleyebilme ve izinsiz partiler gibi sorunlardan haberdar olma ihtiyacını dengelemeyi ve aynı zamanda misafirlerin mahremiyetine öncelik vermeyi amaçladığını belirtti. Duyuru, ABD'li komedi programı Saturday Night Live'ın tuvalete gizlenmiş bir kamera şakası içeren parodi bir Airbnb reklamı yayınlamasından bir hafta sonra geldi.