Gündem

Ahmet Taşgetiren: Kandil ya da İmralı'yla çok oynamayın, Oslo işleri, Öcalan'a villa olanakları gibi başka dosyalar açılıyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize mitinginde "Bay Kemal yanındakilerle beraber emri Kandil'den alıyor" diye konuşmuştu.

04 Mayıs 2023 06:44

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bay bay Kemal yanındakilerle beraber emri nereden alıyor? Kandil’deki teröristlerden alıyor. Biz emri Allah’tan alıyoruz" sözlerine işaret ederek, "Hadi, “Beka sorunu” deyip toplumun bir kesimini büyülediniz, ya öte yanda inanç alanında nasıl bir kafa karışıklığına sürüklediniz insanları? Bu kadar ucuz mu görünüyor sizin oralarda inanç konuları? Bu kadar kolay mı “Devlet adına” ülkenin fay hatları ile fütursuzca oynamak? Yazık, çok yazık" diye yazdı.

"Kandil ya da İmralı ile çok oynamayın" diyen Taşgetiren "Oslo işleri, İmralı tutanakları, Öcalan’a sağlanan villa olanakları… Kim bilir belki çözüm süreci sırasında Kandil’e gönderilen mesajlardan da bizim – mesela Akil İnsanların bile- bilmediği şeyler vardır. Ben, o süreçte iktidarla birlikte rol alan HDP’lilerin bile bazı şeyleri -müzakere disiplini- içinde henüz açıklamadıkları gibi bir noktaya geldim en son… Mesela, Bülent Arınç’ın Dolmabahçe mutabakatı ile ilgili bildiklerini biz biliyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...