Ekonomi

Ahmet Taşgetiren: Enflasyon, her maaşı dipsiz kuyuya atılan paraya dönüştürdüyse; 21 yıldır ülkeyi yönetenlerin hiç mi kusuru yok?

28 Mart 2024 09:13

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  geçen günlerde Aksaray mitingindeki  "Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor." sözlerine işaret ederek, "Kim yapmış bu enflasyonu bu hale, o belli mi? Ecinniler olmalı değil mi? 21 yıldır ülkeyi yönetenlerin hiçbir kusuru yok! Ekonomiyi başkaları yönetiyordu o zamanlar…" dedi.

Erdoğan'ın emekliye sadece mazeret bildirdiğini enflasyonu "dipsiz kuyuya" kimin dönüştürdüğünü söylemediğini kaydeden Taşgetiren, "Ah sevgili emekliler… İş ne kadar zor biliyor musunuz? Ne versek dipsiz kuyuya düşüyor? Sabredin. Gelecek yıl “Elimiz düzelirse…” emin olun vereceğiz sizlere… Hem dışarda elde ettiğimiz başarılara bakın… " ifadelerini kullandı.

Taşgetiren'in "Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya..." başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı da “İtiraf” babında kurmuyor o cümleyi zaten. “Enflasyon her maaşı dipsiz kuyuya atılan para”ya dönüştürmüş, kim yapmış bu enflasyonu bu hale, o belli mi? Ecinniler olmalı değil mi?

21 yıldır ülkeyi yönetenlerin hiçbir kusuru yok!

Ekonomiyi başkaları yönetiyordu o zamanlar…

Emekli inanacak mı bu defa bilinmez, ondan da tedirginlik var görülüyor, ama son düzlükte ne kadar barut varsa harcanacak…

Yarın, diyelim Ekrem İmamoğlu seçimi kazanıp “Topunu birden yendik halkla birlikte” derse diye de düşünülmüyor. Tayyip Erdoğan, böyle bir yığınağı sandıktan mağlup çıkabilme ihtimalini ve İmamoğlu gibi daha üç – beş yıl önce bir ilçe belediye başkanının karşısında yenilmeyi dikkate alarak mı yapıyor? Garip!

Ah sevgili emekliler… İş ne kadar zor biliyor musunuz? Ne versek dipsiz kuyuya düşüyor? Sabredin. Gelecek yıl “Elimiz düzelirse…” emin olun vereceğiz sizlere… Hem dışarda elde ettiğimiz başarılara bakın… Bir de Gazze sevinecek biz başarılı olursak… Tamam memleketi biz yönetiyoruz ama, İstanbul’u ve Ankara’yı da yönetirsek, daha iyi yönetmiş oluruz… Bakın Biden da davet etti bizi… Sisi ile de barıştık… vs..vs.. Gülsek mi ağlasak"

TIKLAYIN-Erdoğan: Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor