Gündem

Ahmet Taşgetiren'den Sancar ve Demirtaş'a: Tam şu sıralarda bir PKK saldırısı olsa susar mıydınız, bunu nasıl yorumlardınız?

09 Nisan 2023 09:30

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, 2019 yerel seçimlerinde Abdullah Öcalan'dan HDP'ye yapılan İstanbul seçimleri için tarafsızlık çağrısının devlet operasyonu olduğunu belirterek, "Çünkü oraya devletin bilgisi dışında gidilmez, siyasi bir mektup da getirilmez. Üstelik muhalefete yarayacak bir mektup hiç getirilmez. Bellidir ki, o mektubun iktidar cenahının işine yarayacağı düşünülmüştür" diye yazdı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a siyasi körlüğü yakıştırmadığını kaydeden Taşgetiren, "Sorayım, tam da şu sıralarda herhangi bir yerde bir PKK saldırısı olsa ya da ne bileyim, PYD-YPG’nin etkin olduğu yerden Türkiye topraklarına bir füze atılsa, susar mıydınız? Bunu nasıl yorumlardınız? Bunun “provokasyon” koktuğunu ilan etmez miydiniz? Ne yani öyle bir durumda “PKK – YPG’ye karşı konuşamayız” gibi bir sinmişliğe mi bürünürdünüz?" sorusunu yöneltti.

Yazının tamamı için tıklayın...