Gündem

Afyonkarahisar'da 400 liralık nikâh ücreti sığınmacılar için 10 bin TL oldu

AKP'li meclis üyesi, "biz ensar olan bir milletiz" diyerek, karara karşı çıktı

Afyonkarahisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal

04 Mayıs 2024 10:33

Afyonkarahisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal, 400 lira olan nikâh parasını sığınmacılar için 10 bin liraya yükseltti.

Daha önce kentteki göçmenlere ait iş yerlerini kapatmasıyla adından söz ettiren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu kez de kentte yaşayan evlilik hazırlığındaki göçmenlere yönelik fiyat uygulaması ile gündeme geldi.

Köksal, "Nikâh ücretleri için belirlenen fiyatlar geçici sığınmacılar için 25 kat olarak uygulanır ifadesini ilave ettik. Belediye nikah salonu için belirlenen 400 TL olan genel giderlerin nikâh bedelini onlar için 10 bin lira olarak uygulayacağız" açıklamasını yaptı.

AKP'Lİ meclis üyesinden tepki: Bu millet her zaman mağdurun yanında olmuştur

Kararın ardından AK Partili meclis üyesi Mahmut Emin Birliktir, karşı çıkarak, "Sığınmacılar ile ilgili 25 kat zam konusu hakkında konuşmak istiyorum. Bu millet tarih boyunca her zaman mağdurun yanında olmuştur. Dolayısı ile sığınmacılarla ilgili artış dışındaki her şeye ben şahıs olarak oy veriyorum. Biz ensar bir milletiz. Bunlara ben misafir gözü ile bakıyorum. Misafir olmalarına devam edilmesini istiyorum. 25 kat zam konusuna bireysel olarak karşı çıkıyorum" ifadelerini kullandı.