Gündem

AFP: İran Cumhurbaşkanı Reisi, Ankara'ya yapacağı duyurulan ziyaretini gerçekleştirmeyecek

Erdoğan, bu ayında başlarında İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye geleceğini ve iki liderin İsrail-Hamas savaşına "ortak bir yanıt oluşturmaya odaklanacaklarını" söylemişti

28 Kasım 2023 12:24

T24 Dış Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Salı günü Ankara'ya yapacağı duyurulan ziyaretini gerçekleştirmeyeceği öğrenildi. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan AFP'ye yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ankara'ya Salı günü yapacağı duyurulan ziyareti gerçekleştirmeyeceği ifade edildi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ayında başlarında İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye geleceğini ve iki liderin İsrail-Hamas savaşına "ortak bir yanıt oluşturmaya odaklanacaklarını" söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Kasım'da Riyad'da düzenlenen bölgesel zirveden dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada "İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ayın 28'inde bize geliyor" demişti. 

Ziyaretin şu an için ertelenip ertelenmediği ya da iptal edilip edilmediği bilinmiyor. Bu, İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye gerçekleştireceği ilk ziyaret olacaktı. 

Pazar günü telefonda görüştüler

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Pazar günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ikilinin  "İsrail'in vahşetine karşı ortak bir duruş" bulmayı görüştüğü ifade edildi.