Gündem

Adliyelerde de mülakat engeli: 85-90 puan alan memurlar elendi

08 Nisan 2024 11:24

Adalet Bakanlığı’nın görevde yükselme sınavının sonuçları kısa süre önce açıklandı. Adliyelerde görevli binlerce memurun, katibin ve mübaşirin yazılı sınavda yüksek puan almalarına rağmen mülakatta elendiği ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz ocak ayında Yargıtay binasında düzenlenen programda, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın torpil yazışmalarının FOX TV kameralarına yansıma gündem olmuştu. Görevde yükselme sınavı için kendisine gelen torpil mesajlarına tek tek yanıt veren Can’ın birçok mesajı da özel kalem müdürüne ilettiği gözlemlenmişti. Haber ve görüntülerle ilgili RTÜK tarafından yayın yasağı ve ayrıca mahkemece erişim engeli getirilirken torpili reddeden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise "Talepler gelebilir ama tek kriterimiz liyakattır" diye açıklama yapmıştı.

Adalet Bakan Yardımcısı Can’a torpil mesajları yağan görevde yükselme sınavının sonuçları kısa süre önce açıkladı. Yazılı sınavda yüksek puan alan binlerce kişi mülakatta elendiği gördü. Hatta yazılı sınav sonucunda, bulundukları kentin birincisi olan, 85-90 puan alan memurları dahi mülakatta elendiler.

BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre, elenenler arasında yazılı sınavda 94 puan alıp bir büyükşehirde birinci olan, 87 puan alıp bir başka kentin birincisi olan da var. 

Kamuda torpil iddiaları 

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın telefon ekranında yer alan "Görevde yükselme sınavına girdiğimi söylemiştim, bilgilerimi atmamı istemiştiniz" mesajını paylaşan Fox TV, Can'ın torpil yaptığını öne sürdü. Haberde, Memleket Partisi'nden AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'nin de torpil talep ettiği iddia edildi. Ramazan Can, Fox TV muhabirini cevaplamadan uzaklaşırken Çelebi ise konuya ilişkin olarak yaptığı paylaşımda, "Şehit yakını diyerek mülakatta hassasiyet gösterilmesini istemem torpilmiş. İsteyen gazetecilere gösterelim" dedi.