Kültür-Sanat

Kartal Belediyesi'nin yeni kreşi, Adile Naşit'in anısını yaşatıyor

Çocukların güvenli ve sağlıklı eğitim alması amaçlanan Adile Naşit Kreşi'nin 60 öğrenci kapasitesi olduğu biliniyor

04 Eylül 2019 12:22

Kartal Belediyesi'nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlamadan önce tadilatını tamamlamayı planladığı 15'inci kreşe Yeşilçam'ın önemli oyuncularından Adile Naşit'in adı verildi. 1980'li yıllarda TRT ekranlarında yayınlanan "Uykudan Önce" programında çocuklara masallar anlatmasıyla bilinen sanatçının ismi, Kartal Belediye Meclisi tarafından kreşe verilmek üzere belirlendi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel öncülüğünde devam eden kreş yatırımları, Yukarı Mahalle Doğan Sokak'ta bulunan binada yapılan tadilatlarla sürüyor. Adile Naşit Kreşi'nin çocuklar için güvenli ve sağlıklı bir ortam haline getirilmesi amaçlanırken, isim konusunda sanatçının yasal varislerinden izin alındığı biliniyor.

Hababam Sınıfı film serisinde canlandırdığı "Hafize Ana" karakteri ile bir nesil tarafından özellikle tanınan bir isim olan Naşit'in adının verildiği kreşte, başlayacak eğitim öğretim yılıyla beraber 60 çocuk eğitim alacak. 

Kartal Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan kreşlerde, yeni başlayacak eğitim öğretim yılında 963 öğrenci eğitim alacak. Daha önce açılan Kastomonulu Şerife Bacı, Zübeyde Hanım ve Mevhibe İnönü Alerjik Çocuklar kreşlerinin ardından bu yıl açılacak olan Adile Naşit Kreşi ile semtte belediye tarafından açılan toplam kreş sayısı 15 olacak. Sözü edilen eğitim kurumlarında 100'e yakın öğretmen ve personelin görev yapıyor.