Politika

Adana Kozan'da seçimi MHP'li isim kazanmıştı; adaylığına itiraz geldi

MHP'li Mustafa Atlı'nın seçilme şartlarının yerine getirmediği iddia edildi

Gürdal Topal, Kozan'da Büyük Birlik Partisi'nin adayıydı.

02 Nisan 2024 14:30

Parti yandaşları ile Kozan İlçe Seçim Kuruluna giden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kozan Belediye Başkan adayı Gürdal Topal, 2131 oy farkla kazanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Mustafa Atlı hakkında, seçim şartlarını yerine getirmediği iddiası ile itirazda bulundu.

Topal, sundukları itiraz dilekçesinde Mustafa Atlı'nın kamu bankası yöneticisi olduğu ve görevinden 1 Aralık 2023, saat 17.00'den önce istifa etmediği gerekçesiyle adaylığının düşürülmesi gerektiğini savundu. Adliye çıkışında gazeteciler ile konuşan Topal, aldıkları 19 bin 636 oya sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

Mustafa Atlı, 1 Aralık'ta istifa etmesi gerekirken 31 Ocak'ta istifa etti

Topal, Yüksek Seçim Kurulu 27.10.2023 tarih ve 1460 sayılı kararına dayanarak, Mustafa Atlı'nın kamu bankası yöneticiliği görevinden gerektiği zamanda istifa etmediğini ve adaylığının meşru olamayacağını belirterek, "Mustafa Atlı'nın seçilme şartlarını yerine getirmediğini biliyoruz. Devlet memurluğundan ve ticaret odası üyeliğinden istifa etme şartını yerine getirmediği için Kozan İlçe Seçim Kuruluna itirazımızı yaparak dilekçemizi verdik. Yüksek Seçim Kurulunun kararına göre 1 Aralık 2023 saat 17.00'den önce devlet memurlarının ve kamu çalışanlarının, kamu bankalarında görev yapanların istifa etmesi gerekiyordu. Sayın Atlı'nın da 31 Ocak'ta istifa ettiğini gördük. Bu şekilde seçilme şartlarının uygun olmadığını gördük, itirazımızı yaptık. Durumu adalete teslim ettik. Bu süreci takip edeceğiz" dedi.

Başvurularının kabul edildiğini ve dilekçelerinin 2 gün içerisinde değerlendirileceğini öğrendiklerini de söyleyen Topal, geçersiz oyların yüksek olması nedeniyle yeniden sayım için başka partilerin de başvuru yapacağını belirtti.

Mustafa Atlı, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 28,05 yani 21.767 oyla Kozan Belediye Başkanı seçilmişti. BBP adayı Gürdal Topal ise kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 25,31 yani 19.636 oyda kalmıştı.