Seçim 2024

Adalet Bakanı 'para sayma' soruşturmasını böyle değerlendirdi: Valiz valiz paraları nereden aldığınızın hesabını veremiyorsunuz, sıkıştırmışlar avrolar, dolarlar

Bakanlar, seçim çalışmalarına katılarak, AKP'li belediye başkan adayları için oy istemeleriyle eleştiriliyor

30 Mart 2024 01:30

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirirken, bir taraftan da seçim güvenliğinin gündeme geldiği günlerde kritik ifadeler kullanarak, "Ya sen kendine bak. Sen İstanbul'da seçimi kaybediyorsun, haberin yok" diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu kez, geçen Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedefe aldı. Kılıçdaroğlu'ndan "bu" diye bahseden Tunç, CHP'ye de yüklenerek, "Hani siz bunu cumhurbaşkanlığına layık görüyordunuz. Ne oldu da bir anda kendi partinizin genel başkanlığına layık görmediniz de attınız bir kenara" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin de konuşan Tunç, soruşturma üzerinden siyasi ithamlarda bulunarak, "Çanta çanta, valiz valiz paraları nereden aldığınızın hesabını veremiyorsunuz bir kere. Savcı soruyor, 'Nereden aldın?', 'Bilmiyorum' diyor. 'er yerinden para çıkıyor. Ceplerinden de çıkıyor. Sıkıştırmışlar avrolar, dolarlar hepsi. 'Makbuzları nerede?' diye soruyor savcı, 'Bilmiyorum' diyor. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "para sayma" soruşturması için, "Bavul bavul dolarlar euroların siyaseti kirlettiği bir ortamda kimse bu tabloyu dava ile izah edemez" demişti.

TIKLAYIN - Murat Kurum'a oy isteyen Adalet Bakanı Tunç'tan İmamoğlu'na: Sen İstanbul'da seçimi kaybediyorsun, haberin yok

TIKLAYIN - İmamoğlu'na "Seçimi kaybediyorsun" diyen Bakan Tunç'a tepki yağdı: Adaleti kaybetmişiz, Adalet Bakanı seçim derdinde

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kastamonu'nun Cide ilçesinde bir kafede vatandaşlarla bir araya geldi. Bartın'ın Ulus ilçesindeki AKP mitinginde, İBB Başkanı İmamoğlu için "Sen İstanbul'da seçimi kaybediyorsun, haberin yok" diyen ve AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'a oy isteyen Tunç, Cide'de bu kez Kılıçdaroğlu'nu gündemine aldı.

Muhalefetin, cumhurbaşkanı yapmak istediği Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlığa layık görmediğini ifade eden Tunç, şunları söyledi: "Muhalefetin içinde bulunduğu durumu hep beraber görmüyor muyuz? 10 ay önce milletin huzuruna cumhurbaşkanı olsun diye Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanını çıkardılar. 'Yetmez, 8-9 yardımcı olsun' dediler. Sonra ne oldu? Seçimi kaybetti. Kendi partilerine genel başkanlığa bile layık görmediler. Hani siz bunu cumhurbaşkanlığına layık görüyordunuz. Ne oldu da bir anda kendi partinizin genel başkanlığına layık görmediniz de attınız bir kenara?"

"İmamoğlu ve Yavaş, tüm ülkeyi yardımcı diye dolaştı"

Bakanların seçim çalışmalarına katılarak, AKP'li belediye başkan adayları için oy istemelerine dair eleştire de değinen Tunç, İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 2023 yılındaki genel seçimde Türkiye'yi dolaştıklarını belirterek, "Tüm ülkeyi yardımcı diye dolaştılar. Belediye çalışmalarını bıraktılar. 81 vilayette, 'Yardımcıyız' diye dolaştılar. Şimdi İstanbul'da da Ankara'da da kaybedecekler. İş yapmayan, İstanbul'a 5 yıl kayıp yıllar yaşatan, çivi çakmayan, eser üretmeyen o İstanbul Belediye Başkanı da 31 Mart'ta sandığa gömülecek" dedi.

Tunç, İmamoğlu'nun, "Ben tatili çok seviyorum, tatil bana yakışıyor" dediğine dair iddialarını da sürdürerek, şunları söyledi:

"Utanmadan, sıkılmadan, 'Ben tatili çok seviyorum....' Millet donacak yolun ortasında, insanlar yollarda donma tehlikesi geçiriyor, sen gelmişsin balıkçıda, balık keyfi. İnsan utanır. Hem de yabancı bir büyükelçi ile. Elazığ'da deprem var, kayak keyfi. İnsan bir sıkılır, arlanır. Olacak bir şey mi? İnsanlar enkaz altında, sen kayak yapıyorsun. İstanbul'u sel basmış, sen Bodrum'da tatildesin. Geliyorsun bir saatliğine basın toplantısı yapıp 'Ben tatili çok seviyorum, çocuklar hala Bodrum'da, onların yanına gidiyorum' diyorsun. Hemen ilk uçakla Bodrum'a kaçıyorsun. Böyle bir kişi İstanbul'a yakışmaz. Yakışmayacak

Adalet Bakanı'ndan soruşturma 'değerlendirmesi': Sıkıştırmışlar avrolar, dolarlar

CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin konuşan Tunç, şunları kaydetti:

"O İstanbul'a yaşattığınız kayıp yıllara üzülmeniz lazım. Utanmanız, sıkılmanız lazım. Çanta çanta, valiz valiz paraları nereden aldığınızın hesabını veremiyorsunuz bir kere. Savcı soruyor, 'Nereden aldın?', 'Bilmiyorum' diyor. 'İçinde ne kadar vardı?', yine 'Bilmiyorum' diyor. Her yerinden para çıkıyor. Ceplerinden de çıkıyor. Sıkıştırmışlar avrolar, dolarlar hepsi. 'Makbuzları nerede?' diye soruyor savcı, 'Bilmiyorum' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? 1994'te İstanbul'da İSKİ skandalı vardı. Suları akmayan o İstanbul'un İSKİ skandalı Cumhuriyet Halk Partisini sandığa gömmüştü. Bu kez de para kuleleri Cumhuriyet Halk Partisini sadece İstanbul'da değil, bütün Türkiye genelinde sandığa gömecek. Bunu hep beraber göreceğiz."