Politika

Abdullah Gül'den Kemal Derviş için taziye mesajı: Türkiye'yi her daim yurt dışında savundu; köklü ekonomik reformların uygulanmasına öncülük etti

08 Mayıs 2023 19:26

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı Kemal Derviş için taziye mesajı yayımladı. Gül, mesajında "Bulunduğu farklı üst düzey uluslararası görevler kapsamında, Türkiye'yi her daim yurt dışında savundu ve tanıttı. Köklü ekonomik reformların uygulanmasına öncülük etti." ifadelerine yer verdi. 

Eski Devlet Bakanı ve eski Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, 74 yaşında hayatını kaybetti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kemal Derviş için taziye mesajı yayımladı. Gül mesajında şu ifadeleri kaydetti:

"Bir süredir rahatsız olduğunu bildiğim Kemal Derviş'in vefatını büyük bir üzüntüyle karşıladım. Türk ekonomisinin tarihinin en derin bunalımını geçirdiği, yaşanan bankacılık kriziyle ülkenin GSMH'sının dörtte birini kaybettiği bir dönemde, Kemal Derviş, köklü ekonomik reformların uygulanmasına öncülük etti. Kararlıkla bu reformların hayata geçirilmesi için siyasetçileri ikna etti ve ülkemize büyük hizmetler sundu.

58. ve 59. Hükümet dönemlerinde de, bu reformlar daha da güçlendirilerek ve derinleştirilerek devam etti. Bulunduğu farklı üst düzey uluslararası görevler kapsamında, Türkiye'yi her daim yurtdışında savundu ve tanıttı. Çalışmalarını her zaman takdir ettiğim, erken bir şekilde aramızdan ayrılan Kemal Derviş'e Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum."

TIKLAYIN | Eski Ekonomi Bakanı Kemal Derviş hayatını kaybetti