Dünya

ABD, Venezuela'nın Washington Büyükelçiliği'nin boşaltılması için yasal süreç başlattı

Büyükelçilikte bir süredir aktivistler nöbet tutuyordu

15 Mayıs 2019 08:43

Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido'yu destekleyen ABD yönetimi, protestocu ve aktivistlerin içinde bir süredir nöbet tuttuğu Venezuela'nın Washington Büyükelçiliğini boşaltmak için yasal süreç başlattı.

Büyükelçiliğin, Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido ekibine ait olduğunu savunan bakanlık, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu tanımadıklarını, bu nedenle Maduro'ya destek veren protestocuların elçilikte bulunmasının 'yasa dışı' olduğunu ileri sürdü.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Bakanlık, Guaido tarafından Washington'a büyükelçi olarak atanan Venezuelalı diplomat Carlos Vecchio'nun büyükelçiliğin boşaltılmasını talep ettiğini belirterek, protestoculara gönüllü şekilde elçilikten çıkmaları çağrısında bulundu.

Bakanlık, açıklamasında, "Büyükelçi Carlos Vecchio'nun talebi üzerine gerekli adımlar atılarak, içeride bulunan izinsiz göstericiler güvenlik güçleri tarafından uyarılmıştır. İçerideki izinsiz göstericiler çıkana kadar hiç kimsenin elçiliğe girmesine izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı.