Ekonomi

ABD Ticaret Bakanlığının her yıl gerçekleştirdiği Trade Winds Forumu, bu yıl İstanbul’da

Amerikan şirketleri ticaret fırsatlarını değerlendirmek için Trade Winds 2024 kapsamında Türkiye’ye geliyor

10 Mayıs 2024 16:52

ABD Ticaret Bakanlığı, Amerikan hükümetinin en büyük yıllık ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds kapsamında 120’den fazla Amerikan şirketini Avrupa ve Avrasya’ya getirecek. Bu yıl 14’üncüsü meydana gelecek olan bu saygın ticaret misyonu, Uluslararası Ticaretten Sorumlu ABD Ticaret Müsteşarı Marisa Lago’nun liderliğinde önce İstanbul’da gerçekleşecek. İstanbul’da gerçekleşecek ana programın öncesinde ve ardından İtalya, Romanya, Danimarka, Polonya ve Kazakistan’da da yan etkinlikler düzenlenecek.

Bu yılki Trade Winds’in odağında 13-15 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek üç günlük iş forumu olacak. Forum, katılımcıların beklenti ve ihtiyaçlarına göre düzenlenen işletme ile kamu arası toplantılarda ticaretten sorumlu Amerikalı diplomatlar ve 30’dan fazla Avrupa ve Avrasya ülkesinden ticaret uzmanlarını bir araya getirecek ve Amerikan ve Türk şirketlerinin yatırım ve ortaklık fırsatlarının değerlendirmesine olanak sağlayacak oturumlar ve networking etkinliklerini içerecek.

''İstihdam yaratan ve refahı artıran ticaret faaliyetleri''

Ticaret Müsteşarı Lago ve Küresel Pazarlardan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı ve ABD Dış Ticaret Hizmetleri Genel Direktörü Arun Venkataraman, iki ülkede de kamu yetkilileriyle bir araya gelerek ikili ticaret ve yatırım ilişkimizi güçlendirme, enerji, iklim ve ticaret menfaatlerimiz konularındaki kararlılığımızı teyit edecekler.

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve ABD Başkonsolosu Julie Eadeh, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki ticari bağları arttırmaya yönelik bir dizi panel ve networking etkinliğinde kalabalık bir Amerikan heyetine, Türk iş dünyası liderleri ve devlet yetkililerine ev sahipliği yapacaklar. Forum hakkında konuşan Büyükelçi Flake, “Hem Türkiye hem Amerika Birleşik Devletleri’nde istihdam yaratan ve refahı artıran ticaret faaliyetlerimiz, iyi ilişkilerimizin temelini oluşturmayı sürdürmektedir. Bu hafta yüzlerce Amerikan şirketinin Trade Winds’e katılacak olması Türkiye ile ekonomi ilişkilerimizin geleceği hakkındaki iyimserliğimizi onların da paylaştığının kanıtıdır,” dedi.

2008 yılında ilki gerçekleştirilen Trade Winds forumu, o tarihten beri değeri 3,7 milyar doları aşan neredeyse 600 ayrı iş anlaşmasının yapılmasını doğrudan destekledi. Bugüne dek 1000’den fazla Amerikan şirketi ve sponsorunun katıldığı Trade Winds, Amerikan şirketlerinin tüm dünyada 4 bin 500’den fazla işletmeler arası toplantı yapmasına imkân sağladı.

ABD Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA) Hakkında

ABD Ticaret Bakanlığının Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA) küresel pazarda rekabet eden Amerikan şirketleri için en önemli devlet kaynağıdır. ABD’de 100’den fazla lokasyonda ve dünya genelinde 80 pazarda faaliyet gösteren ITA ticaret ve yatırımı destekler, Amerikan şirket ve çalışanlarının küresel olarak ihracat yapıp büyümesine yardımcı olur, Amerikan ticaret kanunları ve anlaşmalarını uygulayarak adil ticareti teşvik eder ve bu kanun ve anlaşmalara riayeti sağlar.

ITA hakkında daha fazla bilgi için kurumun internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.trade.gov