Dünya

ABD polisi, otizmli çocuğu silahla vurarak öldürdü

13 Mart 2024 13:34

T24 Dış Haberler

Ailenin avukatı tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde evinin önünde polis tarafından ölümcül şekilde vurulan otistik bir çocuğun ailesi, Kaliforniya yetkililerinden olayın kapsamlı soruşturulmasını talep etti. 
 
Siyahi olduğu, mühendislik okumak istediği ve tüm komşuları tarafından çok sevildiği belirtilen 15 yaşındaki Ryan Gainer, Los Angeles yakınlarındaki Apple Valley bölgesinde öldürüldü.
 
Çocuk, ailenin avukatı DeWitt Lacy'nin "akıl sağlığı krizi" olarak tanımladığı durumda, çocuğun kardeşinin 911'i aramasının ardından eve gönderilen iki San Bernardino İlçesi şerif yardımcısından biri tarafından vuruldu.
 
Şerif ofisi tarafından yayınlanan 911 çağrısının kaydında, arayan kişinin, erkek kardeşinin kendisine vurduğunu ve elinde kırık cam parçası taşıdığını söylediği sırada arka planda çığlık sesleri duyuldu. 
 
Bölge yetkililerinden Shannon Dicus, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Akıl hastalığı sorunu yaşayanlar için sosyal güvenlik ağımızın güçlendirilmesi gerekiyor. Bu çağrıların çoğu şiddetle sonuçlanmıyor ancak bu olay Ryan, ailesi ve olaya müdahale eden polis memurları için trajediyle sonuçlandı" dedi. 
 
Çocuğun ailesi, ev işlerini bitirene kadar video oyunları oynamasına ve müzik dinlemesine izin vermeyi reddetmeleri üzerine Gainer'ın öfkelenmeye başladığını söyledi. Baba çocuğu sakinleştirdiğini, ancak Gainer'ın polis memurları geldiğinde tekrar tedirgin olduğunu ve eline bir çapa alarak onlara doğru dışarı yöneldiğini anlattı.