Dünya

ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'de Türk İHA'sı düşürdüğü iddia edildi; Ankara, "bizde böyle bir bilgi yok" dedi

Görsel temsilidir

05 Ekim 2023 15:59

Suriye'de ABD önderliğindeki koalisyonun Türkiye'ye ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü iddia edildi. Ankara, ellerine bu yönde bir bilgi gelmediğini ifade etti. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve yerel bir güvenlik kaynağının verdiği bilgiye göre ABD önderliğindeki koalisyon, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan bir üs yakınlarında Türkiye'ye ait bir İHA'yı düşürdü. Sosyal medyada da İHA'nın düşürüldüğünü gösterdiği iddia edilen videolar çeşitli hesaplar tarafından paylaşıldı. 

Reuters'ın aktardığına göre söz konusu üs hem koalisyon askerleri hem de YPG tarafından kullanılıyordu.

Milli Savunma Bakanlığı ellerinde İHA'nın düşürüldüğü bilgisi bulunmadığını belirtti. ABD önderliğindeki koalisyon Reuters'ın sorularına yanıt vermedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, pazar günü Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nı hedef alan bombalı terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin Suriye'den geldiğinin tespit edildiğini bildirmişti. Fidan dün yaptığı açıklamada, "Özellikle Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün tesisler, güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir." dedi ve "Üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.